Mușcătura unei cobre regale și o rugăciune disperată

Când a văzut un mușuroi de furnici, mama s-a oprit din a strânge lemne pentru foc într-o pădure din sudul Indiei.

A turnat un pic de lapte pe mușuroi, apoi și-a încrucișat mâinile, a închis ochii și a început să murmure ceva. Pe când vorbea, o cobră regală a ieșit lunecând din mușuroi și s-a îndreptat direct spre ea.

Cobra regală este cel mai lung șarpe veninos din lume, putând atinge și 6 m lungime. Șuierând, șarpele s-a urcat pe piciorul ei și și-a băgat colții în pielea ei. Abia atunci, femeia îngrozită a început să strige după ajutor.

”Mama nu s-a așteptat niciodată la așa ceva,” mi-a spus fiica ei, Lakshmi. ”Pentru ea, șarpele era dumnezeul ei. A strigat după ajutor.”

Nu a auzit-o nimeni în afară de fiica ei, Lakshmi, care și-a amintit că profesorii de la școala adventistă unde învăța se rugau adesea lui Isus pentru ajutor.

”Nu te îngrijora, mamă,” spuse ea. “Doar spune: «Isuse, salvează-mă.»”

Cu șarpele încă agățat de picior, mama speriată a repetat iar și iar: ”Isuse, salvează-mă; Isuse, salvează-mă; Isuse, salvează-mă.”

Șarpele a alunecat ușor de pe piciorul ei și a dispărut înapoi în mușuroi.

Ușurată, mama a rupt o bucată din sari, rochia tradițională purtată de femeile din India, și a legat ca un garou pe piciorul ei încercând astfel să prevină răspândirea veninului. Apoi mama și fiica s-au grăbit acasă.

”Când am ajuns acasă, mi-a pus multe întrebări despre Dumnezeu” povestește Lakshmi.

Lakshmi i-a vorbit despre Dumnezeul care a creat universul.

”I-am spus  că este frumos să ne închinăm lui Dumnezeu, Creatorul și nu lucrurilor create.”

Fiica sa i-a povestit și despre toate lucrurile pe care le aflase despre Isus în timpul închinării de dimineață și de seară precum și la Școala de Sabat în timp ce frecventa cursurile Școlii James Memorial Higher Secondary School.

Mama nu a suferit  nimic în urma mușcăturii șarpelui. A fost o adevărată minune.

”Mama e renunțat curând la viața ei nefericită de văduvă și a început să se bazeze cu totul pe Dumnezeu,” spuse Lakshmi acum în vârstă de 18 ani și în clasa a 12 a.

”În fiecare Sabat adună pe cei din sat să meargă împreună cu ea la biserica adventistă.”

Andrew McChesney este editor la revista trimestrială Adventist Mission

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *