Sabat versus carieră

La terminarea  pregătirii mele medicale, examenele de specialitate au fost programate pentru vineri. Cu toate acestea proba practică era programată pentru sâmbătă.

Ca adventistă de ziua a șaptea  doream sincer să onorez pe Domnul, așa că am început să mă rog ca proba practică să fie mutată în altă zi. Am cerut lui Dumnezeu să-mi ajute să rămân credincioasă, dacă îngăduia să nu fie mutată.

După absolvire, am făcut o cerere ca proba practică să fie mutată în oricare altă zi decât sâmbătă. Cererea mi-a fost respinsă. Unul dintre profesori mi-a spus că ar fi mai simplu să scriu o scrisoare de scuză către pastorul meu. (Nu înțeleg de ce aș scrie pastorului o astfel de scrisoare. Să-i explic lui de ce mă duc la examen în Sabat?). Dar știam că nu pot face acest lucru.

Cum vinerea în care aveam examenul scris se apropia, am meditat la Psalm 34:4, care spune: ”Eu am căutat pe Domnul, şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele.” Am ajuns acolo plină de pace. Domnul a auzit cu adevărat rugăciunea mea și m-a ajutat să trec cu bine de proba scrisă.

Cu toate acestea nu am dat proba practică pentru că nu voiam să calc Sabatul. Întorcându-mă în orașul meu natal, două spitale au respins inițial cererea mea de angajare pentru că nu aveam certificatul de specialitate. Dar Dumnezeu a pregătit pentru mine o cale să-mi pot practica profesiunea,

La examenul din anul următor, am trimis din timp o scrisoare către noua comisie de examinare. Prietenii și familia s-au rugat ca data examenului să nu fie într-o sâmbătă. Domnul a răspuns la vremea potrivită. Proba practică a fost programată pentru vineri.

Cum examenul se apropia, mi-am planificat să-mi iau liber de la serviciu pentru a mă concentra asupra recapitulării materiei. Am căutat călăuzirea lui Dumnezeu pentru că aveam pacienți de aveam grijă. Dumnezeu m-a inspirat să am mai bine grijă de pacienți în loc să mă pregătesc pentru examen. În mod uimitor, pacienții din această perioadă aveau boli rare. Tratarea acestor pacienți m-a pregătit pentru examen.

Cu binecuvântarea lui Dumnezeu, am luat proba practică și chiar am avut notele cele mai mari la anumite subprobe. Mai târziu, profesorul care îmi sugerase să scriu scrisoarea de scuză către pastor, mi-a spus: ”Într-adevăr aceasta  este o minune.”

Într-adevăr, în ciuda faptului că era imposibil din punct de vedere omenesc, am descoperit că harul lui Dumnezeu îmi este de ajuns și puterea Sa în slăbiciune este făcută desăvârșită (2 Corinteni 12:9). Lui I Se cuvine toată slava pentru această realizare!

Berith Bermejo scrie din Filipine, unde lucrează ca medic pediatru și este implicată și în FAST Missions, chemând poporul lui Dumnezeu înapoi la Biblie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *