Raportul zilei de 3 iulie

Prayer-IMG_2739-1024x765Motive de laudă

 1. ȘTIREA CEA MARE și MOTIVUL DE LAUDĂ al zilei de ieri este realegerea pastorului Ted Wilson ca președinte al Conferinței Generale a adventiștilor de ziua a șaptea. Voturile – cu carduri de vot galbene, ridicate și fluturate, însoțite de urale și aplauze –  au arătat clar că are o susținere covârșitoare la conducere și că este foarte iubit de această biserică.
 2. Trei ținte a prezentat fr. Wilson în scurtul său discurs, de acceptare a votului. Prima: ”Sper ca toți să înălțăm neprihănirea lui Hristos în tot ce facem”. A doua: ”Vreau să cer tuturor, prin harul lui Hristos să fie credincios Cuvântului lui Dumnezeu, soliei și chemării Sale.” Trei: ”Vreau să văd o implicare totală a membrilor în lucrarea de mărturisire și evanghelizare. Dumnezeu intenționează ca poporul Său să rămână credincios, dar pentru asta trebuie să fim împreună.” În încheiere a spus: ”Este umilul privilegiu, pentru mine și soția mea Nancy să lucrăm cu voi. Mă simt mândru destoia pe care o am alături. Este o femeie evlavioasă și umilă… Mă angajez azi, în fața voastră, prin harul lui Dumnezeu, să privesc la El în fiecare dimineață, în fiecare minut. Mă predau lui Dumnezeu și promit să cer în fiecare zi călăuzirea Sa.”
 3. Devoționalul din această dimineață, intitulat ”Vă prezentăm astăzi principalele știri de mâine: Semnele venirii Lui”, de Sikhu Hlatshwayo, un misionar din Zambia în SUA, a avut un mesaj plin de putere. Lăudați pe Domnul!
 4. Sikhu a vorbit despre nevoia unei legături mai strânse între profesiunea și viața noastră. ”Dacă aștept venirea lui Isus, viața mea va reflecta acest lucru” a spus ea. Mai târziu a subliniat: ”Nu este vorba de A DOUA VENIRE a lui Isus. Vorbim despre a doua venire a lui ISUS!” (Remarcați diferența- pe ce punem accentul)
 5. T. Ng a prezentat un raport inspirator, împărtășind patru puncte de reper pentru biserica adventistă. Primul reper: Biserica adventistă, cu cei 18.5 milioane de membri, este acum a 5-a biserică mare a lumii. Al doilea reper: 1.16 milioane de botezuri în 2014 este cel mai mare număr de botezuri înregistrate într-un an. Acest număr înseamnă 2.2 botezuri în fiecare minut. Al treilea reper: Patru diviziuni sunt remarcabile zone de creștere – Diviziunea Africii Centrale și de Este, Diviziunea Inter-Americană, Diviziunea Americii de Sud și Diviziunea Africii de Sud și Oceanului  Indian. Lăudăm pe Domnul pentru modul în care EL binecuvântează și aduce atâția membri noi în biserică. Al patrulea reper: Plantarea de biserici. Între 2010-2014 au fost plantate 78 810 biserici. În 2014 s-au creat 2446 de noi biserici. Asta înseamnă 6.7 biserici în fiecare zi. 215 din 237 țări/teritorii care sunt parte a Națiunilor Unite au prezență adventistă.
 6. T. Ng ne-a împărtășit faptul că misiunea nu este doar ceva despre care vorbim, este motivul pentru care noi existăm ca biserică.
 7. T. Ng a fost reales secretar al Conferinței Generale – un alt motiv de a-L lăuda pe Dumnezeu!
 8. Juan Prestol, un om evlavios și spiritual este noul trezorier al Conferinței Generale, înlocuind pe Robert Lemon care se pensionează. Lăudăm pe Dumnezeu și suntem plini de speranță pentru ceea ce va face Dumnezeu prin acești trei lideri în anii ce vor urma.
 9. Camera de rugăciune a Conferinței Generale a fost ticsită ieri dimineață cu oameni care mijloceau pentru biserică (Vezi poza de mai sus). Cu adevărat Dumnezeu este la lucru și Duhul Său lucrează la această sesiune în timp ce tot mai mulți oameni se roagă!
 10. În sfârșit, mulțumim lui Dumnezeu pentru apropierea Sabatului și pentru multe alte vești bune care vor veni!

Cereri de rugăciune pentru 4 iulie

 1. Rugați-vă pentru miile de oameni care ni se vor alătura pentru serviciile divine din Sabat. Fie ca Dumnezeu să toarne belșug de binecuvântări asupra lor!
 2. Rugați-vă ca Dumnezeu să vorbească prin predica lui G. T. Ng.
 3. Rugați-vă pentru participanți și pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra întâlnirii de după-amiază cu tema ”Biserica în misiune”. Rugați-vă ca mulți alții să fie inspirați pentru a se implica în misiunea bisericii!
 4. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze rapoartele de seară care vor fi prezentate de Diviziunea Nord Americană și de Uniunea Africii de Nord si Orientului Mijlociu.
 5. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze camera de rugăciune de aici de la Sesiune, ca să fie un loc de vindecare, de inspirație în timp ce ne prindem de făgăduințele lui Dumnezeu.
 6. Rugați-vă ca vremea să fie tolerabilă pentru participanții care au de făcut drumuri lungi pe jos de la hoteluri la Alamodome și Centrul de conferințe.
 7. Rugați-vă pentru sănătatea și puterea delegaților și personalului  Conferinței Generale. Mulți dintre ei au lucrat ore lungi și sunt obosiți și epuizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *