Ziua 74 – Sabat, 6 iunie

Prietenul meu invizibil

Day74-300x225Pasaj Biblic de meditat: Ioan 14:15-18

Verset cheie: “Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac.” Ioan 14:16

„Oh cât de mult mi-ar plăcea să Te văd, să Te îmbrățișez strâns.” am spus într-o zi în liniștea gândurilor mele, gândindu-mă la Prietenul invizibil care a promis să ne aducă alinare.

„Doamne, te rog, dă-mi o îmbrățișare! Știu că ești aici”, am șoptit pe măsură ce lacrimile îmi curgeau pe obraji. Era un timp dificil. Inima îmi era copleșită de încercări grele. Obosită și împovărată, am căzut pe genunchi cerându-i alinare Prietenului meu invizibil. Și atunci am simțit brațul Lui pe umărul meu; mi-a șters lacrimile și m-a consolat. Ce alinare să știu că El era aproape.

S-ar putea să nu simțim mereu prezența Sa așa cum am simțit-o eu în acea zi. Avem asigurarea că nu suntem singuri. El este cel care merge cu noi, cel care nu ne dezamăgește.

Biblia ne spune: „Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac.” (Ioan 14:16)

Trebuie să mărturisesc că la început nu am înțeles rolul Duhului Sfânt și cum îmi afectează viața personală. Dar la o reuniune cu niște prieteni, adevărul m-a atins.

Încă îmi amintesc de pastorul care a predicat. El a vorbit despre Duhul Sfânt și ni L-a prezentat ca pe o persoana, un prieten. Predica aceea mi-a rămas întipărită în minte și viața mea a fost schimbată începând cu acea zi. Din momentul acela, am început să mă rog zilnic pentru o măsură mai mare a prezenței Duhului Sfânt. Vreau să fiu umplută și inundată, așa că atunci când mă rog cer o porție dublă, triplă din Spiritului Său. Și cât de binecuvântate mi-au fost zilele de când am început să cer în rugăciune lucrul acesta de la Dumnezeu.

Conform Sfintelor Scripturi Duhul Sfânt îndeplinește mai multe roluri în viața noastră. De exemplu ne renaște (Ioan 3;5), ne convinge de păcat, neprihănire și judecată (Ioan 16:8-11), ne conduce la tot adevărul (Ioan 16:3), îl laudă pe Isus și ne învață pe noi (Ioan 16:14,15), ne umple cu putere (Fapte 1:8), ne sfințește (1 Corinteni 6:11,17) și rămâne în noi (1 Corinteni 3:16). Această persoană a divinității ne completează și fără El nu putem face nimic. Din acest motiv, avem nevoie să fim botezați cu Duhul Sfânt zilnic.

Am o veste bună. Dumnezeu promite să dea celor care caută. „Dimineață după dimineață, când vestitorii Evangheliei îngenunchează înaintea Domnului şi-şi reînnoiesc legământul lor de consacrare, El le va da prezența Duhului Său, însoțită de puterea lui reînviorătoare şi sfințitoare. Pornind la lucrările lor zilnice, ei au asigurarea că ființa cea nevăzută a Duhului Sfânt îi face în stare să fie „împreună lucrători cu Dumnezeu“. (Faptele Apostolilor, p.56)

În trecut, nu am înțeles nevoia mea de Duhul Sfânt. Acum, nu îmi pot imagina viața fără El. Dacă lumea mă distrage și pierd prezența Sa chiar și doar pentru câteva momente, observ imediat pierderea și îmi doresc cu disperare întoarcerea Sa. Cel care odată era la distanță și neînțeles a devenit acum cel mai apropiat prieten. El își dorește să fie și Prietenul tău!

 

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată bun, nu avem cuvinte să-Ți mulțumim pentru promisiunea minunată și adevărată a Duhului Sfânt, dar o putem accepta prin credință și cu speranța să o primim de fiecare dată când venim înaintea tronului Tău. De aceea, Te rugăm acum să ne umpli cu Spiritul Tău, singurul care ne poate ghida la calea care duce spre Tine. Îți mulțumim că ni L-ai dat, și nu vrem o mică măsură, ci Îl vrem în măsură bogată. Condu-ne acum spre tot adevărul, dă-ne alinare în durere, arată-ne păcatele, reînnoiește inimile egoiste și păcătoase. Da-ne iertare și putere pentru ca în numele lui Isus, să obținem multe biruințe astăzi. Tată, îți mulțumim că ne asculți rugăciunea. Amin.

Scris de: Carolyn Azo – invitat colaborator de la departamentul comunicații al Diviziunii Americii de Sud.

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă pentru o revărsare atât de bogată a Duhului Sfânt la această sesiune a conferinței Generale, încât să fie evident pentru toți că Dumnezeu este la lucru în biserica Sa.
  2. Rugați-vă ca toți delegații și participanții să-și facă o prioritate din a petrece timp la picioarele lui Isus în fiecare dimineață, înainte de a petrece timp în lucrare – nu un timp în grabă, ci timpul necesar pentru a fi puternici în Domnul.
  3. Rugați-vă ca oamenii să plece în fiecare zi de la sesiunea Conferinței Generale, la prânz și seara, lăudând pe Dumnezeu pentru modul în care lucrează și ce face în inimile și viețile lor, în loc de a vorbi despre păreri diferite sau discuții obișnuite.
  4. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să călăuzească discuțiile de pe ordinea de zi cu privire la subiecte dificile ce includ: creațiunea, convingeri fundamentale, hirotonirea femeilor, politica și manualul bisericii, etc.
  5. Rugați-vă ca toate orele și momentele de rugăciune de la aceste întâlniri să aibă un conținut profund, semnificativ și de folos pentru toți cei prezenți.
  6. Rugați-vă pentru tinerii și adulții tineri, care vor fi prezenți întrunirile Conferinței Generale. Rugați-vă ca ei să-L vadă pe Isus dat pe față în viețile liderilor noștri și să tânjească să-L cunoască și să-L urmeze mai mult pe Isus.
  7. Rugați-vă pentru siguranța și sănătatea delegaților și liderilor care se pregătesc să călătorească la San Antonio.
  8. Rugați-vă pentru revărsarea ploii târzii asupra delegaților din partea Diviziunii Inter-Europene și ai Diviziunii Nord-Africane și Orientul Mijlociu – Dumnezeu îi știe pe nume, delegați care vor lua decizii la Conferința Generală 2015.
  9. Rugați-vă pentru Mark Finley și seria de prezentări evanghelistice pe care el și Ted Wilson și alții le vor susține în San Antonio înainte de sesiunea Conferinței Generale. Rugați-vă ca să fie binecuvântate în mod deosebit cu Duhul Sfânt. Rugați-vă ca bisericile locale să fie implicate activ și să invite prietenii și vecinii la aceste întruniri
  10. Rugați-vă pentru o participare și un angajament sporit în misiunea de evanghelizare, din partea tuturor instituțiilor bisericii, deoarece ele sprijină astfel misiunea bisericii.

Coborârea Duhului Sfânt asupra bisericii este așteptată în viitor, dar este privilegiul bisericii să-L aibă acum. Căutați-L, rugați-vă pentru El și credeți în El. Trebuie să-L avem și Cerul așteaptă să ni-L acorde.” The Review and Herald,  19 martie,1895.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *