Ziua 69 – Luni, 1 iunie

Eliberarea adusă de iertare

Day69-300x200

Pasaj biblic de meditat: Romani 8:18-26

Verset cheie: ”Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.” Romani 8:26

N-am să uit niciodată data. Era 8 octombrie, 2010. Era vineri seara, și eu – ca studentă la Universitatea Andrews  mă alăturasem unui grup, undeva într-o cameră la mansardă, pentru a ne ruga în timpul unei evanghelizări. La început, cum nu cunoșteam pe nimeni, am îngenuncheat în liniște într-o margine mai mult observând, decât participând la timpul de rugăciune.

După ce  mai multe persoane s-au rugat, o tânără m-a surprins rugându-se astfel: ”Doamne, unii dintre noi sunt răniți astă-seară. As vrea să mărturisesc faptul că mă lupt cu neputința de a iertă și cu furia din inima mea. Te rog să mă ierți.” Rugăciunea ei de mărturisire sinceră, din inimă a declanșat un efect de unde prin cameră și ceilalți au început să mărturisească și ei: ”Și eu, Tată, Te rog să mă ierți pentru mânia împotriva…”

Și eu aveam mânie și spirit neiertător, dar nu eram pregătită să împărtășesc cu o grămadă de străini că tocmai experimentasem ruperea unei relații care mă lăsase sângerând emoțional. Durerea era prea adâncă pentru a fi  exprimată în cuvinte.

Multă vreme, în timp ce alții continuau să se roage, am stat în tăcere înaintea Domnului, nevrând să admit în fața fraților și surorilor mele  că și eu aveam luptele mele și aveam  nevoie de vindecare. Cu toate acestea, pe măsură ce spiritul de umilință și pocăință continua să se răspândească în încăpere, am simțit tot mai mult convingerea Duhului Sfânt de a mă preda. În cele din urmă n-am mai putut să tac. ”Te rog, eliberează-mă de paharul de amărăciune” am cerut lui Dumnezeu. ”Îndepărtează, Te rog, mânia de la mine și acordă-mi darul iertării.”

Când am biruit în cele din urmă, evlavia mea fățarnică și m-am rugat cu glas tare, admițând nevoia pe care o aveam,  a fost ca și cum s-au deschis stăvilarele sufletului meu și lacrimile au început să curgă. Până la urmă barajul a fost sfărâmat și a venit eliberarea urmată de o pace dulce. Dând durerea mea lui Dumnezeu, în timp ce eram înconjurată de iubirea  fraților și surorilor, era exact ceea ce aveam nevoie.

Acea seară de rugăciune a afectat pentru totdeauna viața mea.

Unele răni profunde pe care le experimentăm cu cei dragi, cu ruperea unor relații, la locul de muncă și în biserică nu sunt conștientizate și pot rămâne ascunse  și nesoluționate, ani de zile. Și totuși, dacă nu sunt recunoscute și predate lui Dumnezeu, ele pot favoriza o răceală spirituală care ne amorțește și ne împietrește inimile. Satana ar dori ca să trăim mereu în lanțurile amărăciunii și resentimentelor, dar Dumnezeu ne cheamă să ne scoatem măștile  cu toată umilința la picioarele Sale și să mărturisim mânia și spiritul neiertător față de ceilalți. De obicei, acest lucru se întâmplă când suntem singuri în cămăruță, dar câteodată avem nevoie de iubirea unui trup de credincioși care să nu ajute să ne purtăm poverile în timp ce găsim această eliberare (Galateni 6:2).

Deși durerea noastră poate fi profundă și poate nici nu știm cum să ne rugăm, din fericire Biblia  ne spune: ”Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci [atunci când] nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.” (Romani 8:26)

Toți avem nevoie să învățăm să iertăm.  Ellen White scrie că: ”amărăciunea și spiritul de ceartă trebuie să fie izgonite din suflet, dacă vrem să fim în armonie cu cerul” (HLL, p. 310). Iertarea altora este și o condiție care trebui îndeplinită înainte de a primi iertare de la Dumnezeu. ”Dacă iertați oamenilor greșelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre. Dar dacă nu iertați oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre.”(Matei 6:14,15)

Dacă vom permite Duhului Sfânt să-Și facă lucrarea, Dumnezeu va îndepărta lanțurile și ne va elibera!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată Ceresc, noi ca popor suntem răniți și avem nevoie de puterea Ta vindecătoare în viețile noastre. Mulți dinte noi au încercat să-și îngroape durerea, pierderile, suferința și să pretindă că totul este bine, fiindcă vrem să ne salvăm imaginea și să ne protejăm reputația, dar înăuntru avem resentimente profunde și amărăciune. În timp ce continuăm să ne rugăm pentru biserica noastră, cerem ca Duhul Tău cel Sfânt să ne dea inimi iertătoare ață de cei care ne-au greșit pentru ca și Tu să ne poți ierta și curăța complet. Te rugăm să ne îndepărtezi măștile de prefăcătorie, mândrie și putere omenească și să ne cureți, vase goale pe care poți să le umpli cu tăria și puterea Ta. Vrem să fim canale pe care Tu le poți folosi pentru a transmite balsam vindecător celor zdrobiți și suferinzi, dar mai întâi, avem nevoie noi  înșine să fim vindecați. Trebuie să fim eliberați. Îți mulțumim că ne auzi și ne asculți. Îți  mulțumim că ne eliberezi. Amin.

Scris de Shanter Alexander

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra delegaților și asupra participanților la sesiunea Conferinței Generale, astfel încât orice invidie, amărăciune, vorbire de rău și greșeli care au fost făcute să fie îndepărtate și Duhul Sfânt să fie revărsat.
  2. Rugați-vă ca această Sesiune a Conferinței Generale să fie unul dintre evenimentele cele mai puternice, mai pline de inspirație și de Duhul Sfânt pe care le-a văzut biserica vreodată.
  3. Rugați-vă ca fiecare participant să nu părăsească sesiunea Conferinței Generale în același mod în care a venit, ci mai degrabă reînviorat și plin de Duhul Sfânt, gata să lucreze pentru Dumnezeu chiar mai intens decât până atunci.
  4. Rugați-vă ca noi ca biserică să recunoaștem urgența și seriozitatea timpurilor pe care le trăim și să ne facem fiecare partea de a câștiga suflete pentru Împărăție.
  5. Rugați-vă ca seminariile zilnice de rugăciune (Centrul de Conferințe, sala 102) să fie binecuvântate și oamenii să fie inspirați să înțeleagă că adevărata putere care poate schimba biserica noastră și lumea este – RUGĂCIUNEA. Rugați-vă și pentru ca participanții să poată găsi camera de rugăciune la Alamodome, sala F.
  6. Rugați-vă pentru personalul mentenanță care lucrează acum în spatele scenei, la planificare și logistică pentru sesiunea Conferinței Generale din San Antonio.
  7. Rugați-vă pentru seria de prezentări evanghelistice pe care Mark Finley  le va susține la Alamodome în San Antonio înainte de sesiunea Conferinței Generale, înaintea Sesiunii Conferinței Generale, în luna iunie. Rugați-vă ca mulți membri noi să se alăture credinței.
  8. Rugați-vă pentru o revărsare bogată a Ploii Târzii asupra delegaților Departamentului Școlii de Sabat și Lucrare Personală (2) venind de la Maryland ca să aibă înțelepciune pentru hotărârile care vor fi luate.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Ploii Târzii asupra delegaților Departamentului Publicații (2)  ca și asupra delegaților Departamentului Isprăvnicie (3) venind de la Maryland ca să aibă înțelepciune.
  10. Rugați-vă pentru multele inițiative ale ”Misiunii în orașe”, care au loc în toată lumea. Rugați-vă ca aceste inițiative să continue să se înmulțească.

 

”Avem asigurarea că în această perioadă a lumii  Duhul Sfânt  va lucra cu mare putere, dacă necredința noastră nu ne va limita binecuvântarea și vom pierde astfel avantajele pe care le-am putea obține…” The Review & Herald, 7 februarie, 1957

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *