Ziua 51- Joi, 14 mai

Tema următoarelor 10 zile:

Dragoste pentru cei pierduți

Pasaj Biblic de Meditat: Luca 19:1-10
Verset Cheie: „Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.” Luca 19:10

Zacheu nu trăise așa cum ar fi trebuit să o facă, dar un lucru l-a făcut corect. Era disperat să îl vadă pe Isus, și a fost dispus să facă orice pentru a-și îndeplini această dorință, chiar dacă asta a însemnat să se cațere într-un copac și cu riscul ca cei din jur să se uite ciudat la el.

Și pentru că era atât de disperat să îl vadă pe Isus, când Isus s-a apropiat de locul unde era și s-a oprit cerându-i să coboare. Defapt Isus nu a spus numai: „Dă-te jos” ci El a spus „dă-te repede jos!” Isus era nerăbdător să petreacă timp cu Zacheu.
Biblia ne spune: „Zacheu s-a dat jos în grabă şi L-a primit cu bucurie. Când au văzut lucrul acesta, toţi cârteau şi ziceau: „A intrat să găzduiască la un om păcătos!” Luca 19:6-7
Zacheu nu trăia o ciață cinstită. El era un vameș și un hoț! Din cauza asta Mulțimea nu înțelegea de ce Isus s-ar fi dus la el acasă, din toți ceilalți oameni din mulțime. Dar Isus cunoaștea inima lui Zacheu. El a văzut dorința disperată a lui pentru ceva mai bun.
Ca urmare, Zacheu a fost atât de impresionat de dragostea lui Hristos încât în acea zi s-a hotărât să plătească înapoi banii tuturor oamenilor pe care i-a înșelat. În acord cu cartea Levitic, el trebuia nu numai să dea înapoi ce luase de la oameni dar trebuia sa dea în plus o cincime din sumă (conform cu Levitic 6:4-5, asta înseamnă că trebuia să dea 120%). Dar după câteva momente cu Isus, Zacheu s-a decis să dea înapoi de patru ori mai mult celor pe care i-a înșelat (asta înseamnă 400% despăgubiri) și să dea toată averea sa săracilor. Ce l-a motivat pe Zacheu atât de mult să dea mai mult decât i s-ar fi cerut? El a întâlnit o persoană, nu un concept, principiu ci o persoană – persoana lui Isus Hristos!
Acum, să facem această povestire mai personală: ce va găsi Isus atunci când va veni în vecinătatea noastră? Suntem noi dispuși să facem orice pentru a-i ajuta și pe alți să îl găsească pe acest Mântuitor iubitor și milos care ne-a salvat dintr-o viață de păcat?
Suntem noi dispuși de a ieși din zona de confort, de a sta într-um picior, daca acest lucru e necesar și să părem ciudați în fața celor car ne privesc, și toate astea doar pentru ca cineva să poată auzi evanghelia? Suntem noi dispuși să îl urmăm pe Hristos atunci când El ne cheamă să slujim altora, chiar dacă asta înseamnă să o facem în afara sferei noastre de confort? Suntem noi pregătiți să facem bine celor cărora le-am greșit?
În următoarele 10 zile de rugăciune, ne vom concentra pe ce înseamnă a avea o dragoste autentică pentru cei pierduți. Aduceți-vă aminte, Isus nu caută oameni perfecți pentru a fi conlucrători cu El. El caută oameni care sunt umili, goliți de sine și dispuși să se lase transformați de puterea Sa. El caută oameni ca Zacheu care sunt dornici să împărtășească cu alții ce a făcut Hristos pentru ei, care vor fi dispuși să dea cu generozitate pentru cauza Sa, nu contează sacrificiul sau consecințele. Ești tu dispus să fi acest bărbatul sau femeia aceasta?

Provocarea unei Rugăciuni din Inimă

Doamne, în timp ce vom continua să ne rugăm pentru biserica noastră, te rugăm să reverși Duhul Tău cel Sfânt peste noi pentru ca să fim întăriți și echipați pentru a ajunge la toată lumea, pentru Tine. Darștim că încă nu iubim pe cei din jur așa cum o faci tu. Inimile noastre sunt încă egoiste și reci. Realitatea este că că nu suntem atât de nerăbdători pentru a ajuta pe alții să te vadă, așa cum ar trebui să fim. Gândurile și planurile noastre au fost prea egoiste ca să putem să ne gândim la alții. Schimbă-ne Doamne! Dă-ne inimi ca a Ta pentru ca să fim dispuși să facem orice cu scopul de a îi conduce pe alții la Tine. Ajută-ne să nu ne mai îngrijorăm de ce ar putea gândi despre noi oamenii. Ajută-ne să trăim doar pentru slava Ta și după voia Ta. Și dacă am greșit altora prin. Viețile noastre sau acțiunile noastre, te rugăm să ne arăți aceste greșeli, și ca Zacheu, să le putem îndrepta. Vrem să vi în casele noastre, astăzi. Ne dorim să facem din casele noastre casa Ta. În numele lui Isus, Amin!

Scris de Melody Manson

Coordonator 100 Zile de Rugăciune

Traducere: Sarah Ștefan

 

 

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

scrise  de Pastorul Ted N. C. Wilson

 

  1. Rugați-vă pentru căderea Ploii Târzii asupra sesiunii Conferinței Generale 2015, care să conducă la ultima mare strigare arătând spre Hristos, spre neprihănirea Sa, legea morală, harul Său și apropiata Sa revenire.
  2. Rugați-vă pentru oamenii din Nepal și pentru toate eforturile, inclusiv cele ale Diviziunii Asiei de Sud și ADRA în asistența pe care o dau în această tragedie dificilă.
  3. Rugați-vă pentru o înțelegere de către toți membrii a faptului că trăim timpul sfârșitului și solia profetică a lui Dumnezeu trebuie să răsune în toată lumea, fără ezitare.
  4. Rugați-vă pentru o înțelegere a faptului că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este o mișcare profetică cu o solie profetică încredințată de ceruri, cu o misiune profetică.
  5. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm general pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  6. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă în față, pentru viitor, conducători evlavioși, umili și dispuși să învețe; lideri care vor asigura o conducere având în centru pe Hristos, pentru ca biserica Sa să-și îndeplinească față de această lume însărcinarea dată de Cer.
  7. Rugați-vă pentru mai mult timp petrecut în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să conducă pe deplin poporul Său după voia Sa, nu după voia noastră. Aceasta va permite puterii Duhului Sfânt să lucreze și să inverseze tendințele lumești care amenință biserica.
  8. Rugați-vă pentru un accent sporit asupra studierii cărților Daniel și Apocalipsa și o înțelegere a soliei Sanctuarului.
  9. Rugați-vă pentru înființarea a mii de ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor așa cum sunt arătate în adevărul lui Dumnezeu prin slujirea creștină.
  10. Rugați-vă ca fiecare membru al bisericii să simtă o povară pentru câștigarea de suflete și să înțeleagă că cerul cere fiecăruia să meargă pe urmele lui Hristos în împărtășirea credinței personale.

”Dar în preajma încheierii secerișului pământului, este făgăduită o revărsare deosebită a Duhului Sfânt care va pregăti biserica pentru venirea Fiului omului. Această revărsare a Duhului este asemenea revărsării ploii târzii; și, în vederea acestei înnoite puteri, creștinii trebuie să înalțe cererile lor la Domnul secerișului.” Faptele apostolilor p.55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *