Ziua 50 – Miercuri, 13 mai

Sunt eu oare mai înțelept ca Isus?

Day50-300x225Pasaj Biblic de meditatat: Luca 6:12-19

Verset cheie: „În zilele acelea, Isus S-a dus în munte să Se roage şi a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu. Când s-a făcut ziuă, a chemat pe ucenicii Săi şi a ales dintre ei doisprezece pe care i-a numit apostoli.” Luca 6:12-13

Sarcina pe care o ducea Isus era împovărătoare. Avea mai puțin de trei ani jumătate rămași pe acest pământ. Cum putea El duce la îndeplinire sarcina de a duce Evanghelia în toată lumea? În timp ce Isus, avea la dispoziție toată puterea cerului și ar fi putut face orice, în loc să încerce să ajungă El la toată lumea, El s-a concentrat pe a îi instrui pe alții să facă această lucrare.

În lucrarea mea pentru biserică, este tentant să încerc să fac singur totul. În felul acesta nu am nevoie să rog pe nimeni să facă ceva ce nu ar vrea să facă, și pe de altă parte înseamnă că munca este făcută așa cum vreau eu să fie făcută. Dar când privesc la Isus și exemplul lucrării Sale, realizez că am nevoie să investesc mai mult timp și energie în a-i echipa și instrui pe alții pentru lucrare.

Așa că prima mare întrebare care mi-o pun este: Cum a decis Isus în cine să investească timpul Său prețios pentru instrui? A ales oare cei mai promițători candidați, cei mai influenți, cei mai talentați doisprezece? Evident că nu. El a ales pescari needucați, un vameș, un zelot (a cărui misiune, în mod normal ar fi fost să omoare pe vameșul trădător) și un contabil nesincer, asta ca să numim doar câțiva. Cu siguranță tu și cu mine am fi putut face niște alegeri mai bune de atât, nu? Dar suntem noi mai înțelepți ca Isus? Cum a știut Isus cum să aleagă pe acești dosprezece apostoli?

„În zilele acelea, Isus S-a dus în munte să Se roage şi a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu. Când s-a făcut ziuă, a chemat pe ucenicii Săi şi a ales dintre ei doisprezece pe care i-a numit apostoli.” Luca 6:12-13

Ai prins ideea? Printr-o perioadă de rugăciune stăruitoare care a durat toată noaptea a primit Isus înțelepciune pentru a ști pe cine să aleagă ca primi lucrători în măreață Sa lucrare de salvare a sufletelor.

Când meditez la exemplul Lui, mă frământă o întrebare: „Sunt eu mai înțelept ca Isus?” Răspunsul evident este că nu. Dar de câte ori m-am rugat eu toată noaptea înainte de a lua o decizie, sau pentru responsabilitățile lucrării de mâine? (Nici pe de parte nu am făcut suficient acest lucru!) Cât de stăruitor sunt eu chiar și astăzi în a căuta înțelepciunea cerească?

Când îngădui ca lipsa de rugăciune să îmi domine viața, acest lucru arată că de fapt  am o siguranță de sine mai mare ca a lui Isus. Dacă Fiul lui Dumnezeu avea nevoie de atât de mult timp petrecut în rugăciune pentru a ști cum să facă ucenici, cu cât mai mult timp am eu nevoie pentru a putea câștiga o înțelegere mai clară a misiunii Tatălui pentru lucrarea noastră de a face ucenici.

Să-I urmăm exemplul și să îi cerem cu stăruință lui Dumnezeu să ne arate cum să facem ucenici pentru El!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată scump din cer, în timp ce ne gândim la sesiunea Conferinței Generale care va avea loc în curând, Te rog din nou să ne ierți aroganța, mândria, și dependența constantă de noi înșine. Te rog, dă-ne înțelepciunea pe care ai promis că ne-o vei da din belșug (Iacov 1:5). Dă-ne sinceritate și stăruință în rugăciune, și dorința de a nu merge mai departe atâta timp cât suntem îndrumați de propria înțelegere și interpretare a lucrurilor. Mulțumim că ne aștepți cu răbdare să Te căutăm. Ajută-ne să realizăm că lucrarea nu se va realiza niciodată dacă nu urmăm exemplul lui Isus de rugăciune fierbinte și de a lucra cu intenția specială de a instrui și a face ucenici. Îți mulțumim Doamne, că ne vei da înțelepciune cerească pentru a face din alții ucenici ai Tăi.

Scris de Zac Page

Traducere: Sarah Ștefan


MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă ca “Ceea ce ar fi putut să fie” în 1901, o umilire a inimilor conducătorilor bisericii și îndreptarea a ceea ce s-a greșit, să se întâmple în 2015 , astfel încât Duhul Sfânt să poată fi turnat pentru a grăbi revenirea lui Isus.
  2. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să conducă într-adevăr fiecare aspect al programului la sesiunea Conferinței Generale și ca să existe la toți participanții si mai ales la conducători multă rugăciune, incluzând mărturisiri, umilință, împăcări, slujire altruistă și concentrare asupra misiunii.
  3. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm spiritual pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  4. Rugați-vă ca Dumnezeu să umple Alamodomul (clădirea unde va avea loc sesiunea Conferinței Generale) cu prezența Sa și ca oamenii să simtă puterea Duhului Sfânt de îndată ce intră acolo.
  5. Rugați-vă ca această sesiune a Conferinței Generale să fie un punct de cotitură în istoria bisericii noastre
  6. Rugați-vă pentru cei care lucrează acum în spatele scenei, la planificare și logistică pentru sesiunea Conferinței Generale din San Antonio.
  7. Rugați-vă pentru personalul hotelurilor din, ca inimile lor să poată fi atinse de viețile multor adventiști de ziua a șaptea în timpul sesiunii Conferinței Generale.
  8. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra conducătorilor Diviziunii Africii Centrale și de Vest: Gilbert Wari, Onaolapo Ajibade, Emmanuel Manu și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  9. Rugați-vă pentru activități unite de evanghelizare și mărturisire la care să participe fiecare adventist de ziua a șaptea, bărbat, femeie sau copil, din toată lumea, împuterniciți cu puterea Duhului Sfânt, pentru că ne supunem conducerii Sale în viețile noastre.
  10. Rugați-vă pentru o trezire în rândul pastorilor noștri locali și vindecare și refacere pentru familiile lor.

”Iacov a biruit pentru că a fost stăruitor și hotărât. Experiența vieții sale dă mărturie cu privire la puterea rugăciunii stăruitoare. Acum trebuie ca noi să învățăm această lecție a rugăciunii biruitoare, a credinței ce nu lasă loc îndoielii. Cele mai mari biruințe ale bisericii lui Hristos sau ale creștinului nu sunt acelea care se obțin prin talent și educație, prin avere sau prin favoarea oamenilor. Ci sunt acele biruințe care sunt câștigate în camera de audiență cu Dumnezeu, când credința stăruitoare până la agonie se prinde strâns de brațul cel tare al puterii.Patriarhi și profeți, p.203

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *