Ziua 45 – Vineri, 8 mai

Martorul Discret

Day45-300x200Pasaj Biblic de meditat: Eclesiastul 3:9-15

Verset cheie: “Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.” Ecl. 3:11

E interesant să stai și să studiezi oamenii care trec unii pe lângă alții pe stradă sau pe trotuar, și să vezi cum își privesc fețele unii altora chiar dacă nu se cunosc. Atunci când suntem într-o cameră cu alte persoane, chiar dacă nu vorbim cu ceilalți, îi observăm și tragem concluzii pe baza limbajului corpului, a felului cum arată, a cuvintelor pe care le folosesc și a altor lucruri pe care le observăm la ei. De unii oameni suntem atrași și în subconștient ne dorim ca să fim ca ei. Pe alții îi vedem respingători, și ne spunem nouă înșine: „Mă bucur că nu sunt ca ei!”

Trăim în secolul 21 și modul de a trăi și stilul de viață s-a schimbat de-a lungul anilor dar această înclinație firească a oamenilor de a observa și interacționa unii cu alții există de la creațiune. Eclesiastul 1:8 spune: „Toate lucrurile sunt într-o necurmată frământare, aşa cum nu se poate spune; ochiul nu se mai satură privind şi urechea nu obosește auzind. Ce a fost va mai fi şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare.”

Cu toate astea, există un lucru care nu se schimbă și un alt lucru care se poate schimba, și acestea sunt caracterul și mărturia noastră – mărturia pe care o facem în mod conștient și cea care are loc fără intenție.

„Și a pus în ei chiar și gândul veșniciei” (Ecl. 3:11). Cu alte cuvinte, Dumnezeu a pus în noi dorința și capacitatea de a ieși deasupra obișnuitului și a face o diferență pentru veșnicie. Astăzi, ce fel de „veșnicie” văd cei din jur în viața ta? Radiază viața ta a Hristos în fiecare cuvânt, acțiune, prin felul în care intri într-o cameră, sau prin felul în care zâmbești, sau prin modul în care treci pe lângă alții pe stradă?

Inspirația ne spune: „Noi lăsăm impresii bune sau rele asupra celor cu care intrăm în contact zilnic, prin cuvintele care le rostim, prin planurile pe care ni le facem. Noi ar trebui să Îl mărturisim pe Hristos prin tot ceea ce facem și spunem.” (Manuscript Releases, Ellen, G.White, vol.7, p.306)

Din nefericire, în ce mă privește, am realizat că de multe ori sunt atât de concentrat asupra a ceea ce e în fața mea încât nu sesizez persoana de lângă mine care mă privește, căutând un zâmbet și având dorința de a ști ce înseamnă să fi un urmaș al lui Hristos.

Haideți să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute ca fiecare acțiune a noastră să aducă roade pentru veșnicie. La final, singurul lucru care îl vom lua cu noi este caracterul și împreună cu el pe aceia cu care am reușit să vorbim despre Hristos și să îi îndreptăm spre El. Dar ceea ce dovedește convertirea noastră în viața zilnică nu este doar mărturisirea credinței în mod intenționat, ci influența discretă zilnică pe care o exercităm asupra altora în momentul în care credem că nimeni nu ne vede.

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Doamne, ajută-mă să-i văd pe oameni așa cum îi vezi Tu! Ajută-mă să fiu un martor pentru Tine aici și acum, oriunde m-aș afla, în casa mea, pe strada mea, când merg, când intru într-o încăpere, în clasă, când călătoresc, și oriunde aș merge. Ajută-mă să am o viață care să Te mărturisească întotdeauna pe Tine, nu doar prin cuvintele mele dar și prin exemplul discret pe care îl dau altora atunci când nu îmi dau seama. Ajută-mă să nu fiu prea îngrijorat să zâmbesc, prea ocupat să încurajez sau prea obosit să îi apreciez pe cei din jurul meu. Iartă-mă pentru multele ocazii în care am fost prea ocupat cu mine însumi și cu treburile mele încât am ratat ocaziile în care puteam să dau mărturie despre Tine. În timp ce vom continua să ne rugăm pentru biserica noastră, mă rog ca Tu să mă umpli cu Duhul Sfânt și să mă înveți să iubesc și să trăiesc așa cum a făcut-o Domnul Isus pe acest pământ! Îți mulțumesc că îmi asculți rugăciunea. În numele lui Isus, Amin.

Scris de Roman Ril

(Roman, împreună cu soția, este coautor al materialului 10 Zile de rugăciune pentru 2015/2016. Alături de soția sa, Îl slujește pe Domnul ca misionar în Germania.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă ca în timpul sesiunii Conferinței Generale să  avem ”o experiență a Camerei de Sus” așa cum au avut ucenicii la Ziua Cincizecimii, și să fim astfel împuterniciți să vestim lumii întregi pe Hristos așa cum au făcut-o ei. Este vremea să mergem acasă!
  2. Rugați-vă ca fiecare participant să fie atras la o umblare mai strânsă cu Hristos, să- și reînnoiască concentrarea asupra studierii Cuvântului Sfânt al lui Dumnezeu și să nu părăsească sesiunea Conferinței Generale  în același mod în care a venit.
  3. Rugați-vă ca vorbitorii să fie pregătiți și unși cu Duhul Sfânt, și ca inimile participanților să fie pregătite pentru ascultarea soliilor.
  4. Rugați-vă ca nimeni să nu încerce să manipuleze ordinea de zi sau întâlnirile, ci toți să permită Duhului Sfânt să le impresioneze inimile.
  5. Rugați-vă pentru claritate în gândire și concentrare pentru toți delegații pe durata întrunirilor importante și de luare a deciziilor.
  6. Rugați-vă ca participanții să poată localiza Camera de Rugăciune, sala F din clădirea Alamodomului, ca și Seminariile de Rugăciune ce vor avea loc în  sala 102 de la Centrul de Convenții.
  7. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra conducătorilor Diviziunii Inter-Europene: Bruno Vertallier, Gabriel Maurer, Norbert Zens și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  8. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra conducătorilor Diviziunii Sud-africane și a Oceanului Indian: Paul Ratsara, Solomon Maphosa, Goodwell Nthani și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  9. Rugați-vă pentru protecția tinerilor noștri de influențele lumești tot mai mari, concentrându-se pe Cuvântul lui Dumnezeu, și slujirea altora..
  10. Rugați-vă pentru o cooperare și unitate puternică între organizația bisericii și celelalte instituții în lucrarea de evanghelizare a bisericii.

Rugăciunea este mijlocul hotărât de cer pentru succes. Apelurile, cererile, tratatele, dintre oameni, îi mișcă pe aceștia și joacă un rol în reglementarea afacerilor națiunilor. RUGĂCIUNEA MIȘCĂ CERUL. În locurile cerești p. 75.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *