Ziua 36 – Miercuri, 29 aprilie

 Nu-mi atinge farfuria

Day36-300x225

Pasaj biblic de meditat: 1 Corinteni 6: 12-20

Verset cheie: ”Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” 1 Corinteni 6: 19, 20.

Vorbim foarte mult despre roada Duhului: dragostea, bucuria pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, credincioșia, facerea de bine și blândețea , dar ce avem de spus despre  înfrânarea poftelor care este o altă exprimare pentru ”auto-control”?

Este ușor să predici despre auto-control, atâta timp cât nu este vorba despre tine sau nu se atinge de farfuria ta.

Recent, studiam împreună cu o prietenă despre diferite principii ale viețuirii sănătoase și mă lăudam în sinea mea cu auto-controlul de care dau dovadă într-o serie de domenii, până ce am început să-mi dau seama că mai am multe de făcut ca să trăiesc  mesajul despre sănătate așa cum ar trebui. Pot să vorbesc mult despre ”roada Duhului” și despre ”predare”, ca și despre multe moduri în care Dumnezeu a lucrat în viața mea de-a lungul anilor, dar- ei bine, vă rog să nu vă atingeți de farfuria mea de desert!

În majoritatea cercurilor aș trece drept conservatoare. Sunt vegan (de cele mai multe ori) și îmi mănânc salatele și verdețurile destul de regulat. Așa că nu ar trebui să fiu prea dură cu mine, nu-i așa? În fond, am destul de multă grijă de corpul meu. Dar, recent Dumnezeu m-a convins despre aventura mea cu zahărul. Da, chiar sunt îndrăgostită de dulciuri. Sunt așa de bune, de reconfortante și cu siguranță câteva în plus, din când în când ( ca și o porție suplimentară în Sabat) nu e de lepădat, nu? Sau este?

De fapt, pe măsură ce studiam. Am descoperit nu doar că zahărul dă o foarte mare dependență, dar are supra creierului un efect similar cu al anumitor droguri. Iar atunci când este folosit împreună cu lactatele este chiar mai dăunător. Același lucru este valabil pentru multe dintre alimentele bogate cu care ne delectăm.

Acum, poate că nu zahărul este punctul tău slab, dar Dumnezeu ne cheamă să ne păstrăm corpurile cât mai sănătoase cu putință din punct de vedere fizic, ca să-I putem sluji pe deplin. Suntem cu adevărat dispuși să-I predăm totul? Suntem dispuși să-I permitem să atingă fiecare punct sensibil din viețile  noastre, chiar și ceea ce punem pe farfurie? Hmmm.

Ellen White scrie: ” Hristos a început lucrarea de răscumpărare exact acolo unde a început ruina. Prima Sa punere la probă a fost în același punct în care a căzut Adam. Satana biruise o mare parte din neamul omenesc prin ispita care viza apetitul, iar succesul acesta l-a făcut să simtă că are în mâinile sale controlul asupra acestei planete căzute. Însă a descoperit în persoana lui Hristos pe Unul care era în stare să i Se opună și a părăsit ca învins câmpul de bătaie. Isus a spus: „El nu are nimic în Mine.” Biruința Sa este o asigurare că și noi putem ieși victorioși în conflictele noastre cu vrăjmașul. Dar nu este intenția Tatălui nostru ceresc aceea de a ne mântui fără să existe și din partea noastră un efort de a coopera cu Hristos. Trebuie să împlinim ceea ce ține de noi, iar puterea divină, unindu-se cu eforturile noastre, va aduce biruința” (Dietă și Hrană, p. 153).

Da, acolo de unde a început Hristos, acolo ne cere să începem și noi, adică să începem cu predarea apetitului. Deci, frați și surori, poate că nu este ușor, dar vă încurajez ca ”Fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” 1 Corinteni 10:31.

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată Ceresc, vrem cu adevărat să-Ți slujim din toată inima, dar este așa de greu să renunțăm la lucrurile pe care le iubim, mai ales la cele pe care ne place să le mâncăm. Te rugăm să ne ierți pentru că am abuzat corpurile noastre, templele Tale și pentru că am păstrat pentru noi această parte din viețile noastre. Nu putem birui în propria noastră putere, dar Tu ai promis că poți face ceea ce noi nu putem, dacă ne predăm Ție pe măsură ce alegem să mergem pe o nouă cale (Filipeni 4:13). Așa că, pe măsură ce continuăm să ne rugăm  pentru biserica noastră, și să lucrezi o reformă totală  în noi la sesiunea  Conferinței Generale, fă Tu ca reforma să continue astăzi în inimile noastre,  în căminurile noastre și în cămările noastre. Fii Tu Stăpânul lucrurilor care ne stăpânesc. În numele lui Isus. Amin.

Scris de: Melody Mason.

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt la Sesiunea Conferinței Generale. Numai Dumnezeu știe cum ar trebui să arate și El știe ce avem nevoie cel mai mult!
  2. Rugați-vă pentru ca participanții să-și dea seama pe deplin că tema: ”Scoală-te! Luminează-te! Vine Isus!” nu se aplică doar bisericii în general, ci fiecăruia dintre noi care  ca și credincioși vestim întreita solie îngerească din Apocalipsa 14.
  3. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm spiritual pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  4. Rugați-vă pentru o recunoaștere sinceră și o acceptare deplină a scrierilor Spiritului Profetic, ca fiind aplicabile azi și ca membrii și conducerea bisericii să citească aceste materiale în mod regulat.
  5. Rugați-vă ca toți delegații și participanții (și fiecare dintre noi) să umble zilnic cu Hristos și să nu permită ca ocupațiile să elimine timpul nostru personal cu Dumnezeu, chiar și în timpul sesiunii Conferinței Generale.
  6. Rugați-vă ca Dumnezeu să pună conducătorii pe care El îi vrea în cadrul tuturor alegerilor care vor avea loc în toată lumea la Conferința Generală, la Întâlnirile de Sfârșit de An, etc (mulți conducători vor ieși la pensie!).
  7. Rugați-vă ca delegații și conducătorii să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze sala F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.
  8. Rugați-vă ca mâncarea să fie sănătoasă și să aibă gust bun și ca liderii să aibă sănătate și energie în timpul întâlnirilor care vor avea loc.
  9. Rugați-vă pentru delegații și conducătorii Departamentului Sănătate de la Conferința Generală și din bisericile din toată lumea, ca să aibă înțelepciune să ne conducă să fim mai preocupați de sănătate.
  10. Rugați-vă pentru ca atât membrii bisericii cât și conducătorii ei să accepte mesajul de sănătate (de la mâncare potrivită, la exercițiu, odihnă și altele) nu doar în teorie ci și în practica vieții de fiecare zi a familiilor noastre.

”Cerul este deschis pentru cererile noastre, iar noi suntem invitați să ne apropiem ’cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie’. Trebuie să venim cu credință, convinși că vom primi exact lucrurile pe care I le cerem. — Rugăciunea, p. 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *