Ziua 32 – Sabat, 25 aprilie

Întotdeauna, cu dragoste

Day32-150x150Pasaj Biblic de Meditat: 1 Ioan 4:7-11

Verset Cheie: „Prea iubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este dela Dumnezeu. Şi oricine iubeşte, este născut din Dumnezeu, şi cunoaşte pe Dumnezeu. Cine nu iubeşte, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentrucă Dumnezeu este dragoste.” 1 Ioan 4:7,8

Nu încetează să mă uimească cât de des vorbesc epistolele lui Ioan despre dragoste și cum Ioan nu se încurcă în cuvinte. Vorbește mereu scurt și la subiect și deseori subiectul este unul sensibil și dureros. În esență, dacă nu iubesc, nu îl cunosc pe Dumnezeu! Auch!

Apoi citesc Galateni 5:22. Dragostea este prima roadă a Duhului menționată, lucru care mie îmi spune că ar trebui să fie primul semn vizibil al vieții mele transformate. De asemenea, în Romani 12:9 ni se spune: „Dragostea să fie fără prefăcătorie.”

Ce fel de dragoste așteaptă Dumnezeu să am eu pentru oameni? Această întrebare m-a trimis de multe ori să îmi cercetez Biblia și scrierile Spiritului Profetic atunci când simțeam că Dumnezeu mă mustră pentru gândurile mele și tendința mea de a face fapte lipsite de iubire. Sunt doar un om. Deși îmi doresc să fiu ca Isus, să gândesc ca El, să fac ce făcea El, să acționez și reacționez ca El, descopăr că de multe ori intervine omul egoist care sunt.

Dar treptat, prin puterea Cuvântului, Dumnezeu mă schimbă. Atunci când simt că nu pot avea gânduri de iubire față de o persoană, reflectez asupra epistolei 1 Ioan. Dacă Îl iubesc pe Dumnezeu cu toată inima, dragostea aceasta se va arăta. Nu, nu este ușor, și nu poate veni din inima mea stricată, dar Dumnezeu ne poate schimba inimile. Am descoperit că dacă arăt dragoste, în ciuda faptului că nu simt sau nu aș vrea, lucrul ăsta imi aduce o pace care depășește înțelegerea. Asta nu înseamnă că în mod natural mă potrivesc cu orice personalitate. Nu, unii oameni tind să mă irite de fiecare dată când îi văd.

Cu toate astea, Dumnezeu mă învață să îi iubesc. Ei sunt copii ai lui Dumnezeu, și adevărul este că e posibil ca eu să fiu singura lor ocazie de a vedea pe Isus reflectat în cineva. Așa că aș face mai bine dacă aș acționa ca El! Cum acționează El? Mereu cu dragoste!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tatăl nostru plin de har, ne rugăm pentru o revărsare abundentă al Duhului tău cel Sfânt, pentru ca să putem iubi pe cei din jurul nostru, așa cum îi iubești Tu. Ajută-ne să facem loc în inimile noastre pentru toți, chiar și pentru cei de care nu ne place în mod natural. Avem Doamne nevoie de Spiritul Tău iubitor, nu ca să ne mândrim cu ce am face, ci pentru ca să Îl reflectăm pe Fiul Tău īn fața lumii. Îți mulțumim că ne asculți rugăciunea. Ne rugăm în numele lui Isus, Amin!

Scris de: Kat Taylor

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru  o  revărsare specială a Duhului Sfânt  asupra delegaților și conducătorilor departamentelor Misiunea Femeii,  Copii și Tineret  ai bisericii din lumea întreagă.
  2. Rugați-vă ca tinerii, juniorii, secțiunile primară, grădiniță și primii pași să trăiască experiența redeșteptării la aceste întâlniri. Și ca Dumnezeu  să ajute instructorii să se pregătească.
  3. Rugați-vă pentru tinerii și adulții tineri, care vor fi prezenți întrunirile Conferinței Generale. Rugați-vă ca ei să-L vadă pe Isus dat pe față în viețile liderilor noștri și să tânjească să-L cunoască mai mult pe Isus.
  4. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să călăuzească discuțiile și deciziile care se vor lua cu privire la subiecte dificile de pe ordinea de zi, subiecte ce includ: puncte  fundamentale de doctrină, creațiunea, hirotonirea femeilor, politica și manualul bisericii, etc.
  5. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă toate comitetele de propuneri, de numiri, etc.
  6. Rugați-vă ca toate orele și momentele de rugăciune de la aceste întâlniri să aibă un conținut profund, semnificativ și de folos pentru toți cei prezenți.
  7. Rugați-vă ca delegații să fie pregătiți spiritual și venind la sesiunea Conferinței Generale să fie pe lungimea de undă a voinței lui Dumnezeu pentru deciziile pe care le vor lua.
  8. Rugați-vă ca Dumnezeu să umple Alamodomul (clădirea unde va avea loc sesiunea Conferinței Generale) cu prezența Sa și ca oamenii să simtă puterea Duhului Sfânt de îndată ce intră acolo.
  9. Rugați-vă ca în timpul sesiunii Conferinței Generale să  avem ”o experiență a Camerei de Sus” așa cum au avut ucenicii la Ziua Cincizecimii, și să fim astfel împuterniciți să vestim lumii întregi pe Hristos așa cum au făcut-o ei.
  10. Rugați-vă pentru înțelepciunea și ungerea Duhului Sfânt asupra delegaților și conducătorilor departamentului Misiunea Familiei ai bisericii din lumea întreagă.

”Tatăl nostru ceresc așteaptă să-Și reverse asupra noastră plinătatea binecuvântărilor Sale. Este privilegiul nostru acela de a bea cu îndestulare din izvorul iubirii nemărginite. Cu toate acestea este de mirare că ne rugăm prea puțin. Dumnezeu este binevoitor și gata să asculte rugăciunea pornită din sinceritatea inimii celui mai umil dintre copiii Săi…  De ce oare fiii și fiicele lui Dumnezeu să fie atât de întârzietori în a se ruga, știind că rugăciunea este cheia în mâna credinței care deschide tezaurul cerului, unde se găsesc depozitate resursele inepuizabile ale Celui Atotputernic?”  Calea către Hristos, p. 94, 95.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *