Zece zile petrecute în Rugăciunea Domnească care vă vor schimba viața

10 zi

Bine ați venit la programul Zece zile de Rugăciune 2014! Dumnezeu a făcut  mii de minuni prin acest program de când a luat ființă sub numele de Operațiunea Ploaia Globală, în 2006. Duhul Sfânt a produs redeșteptare, convertiri, o reînnoire a iubirii pentru misiune și relații vindecate. Cu adevărat rugăciunea este locul de naștere al redeșteptării!

Credem că viața ta și a celor pentru care te rogi vor fi schimbate în timp ce te unești în rugăciune cu frații din biserică pentru revărsarea Duhului Sfânt. Iată ce au avut de spus câțiva din cei ce au participat la programul Zece zile de rugăciune 2013:

Când ne-am adunat în fiecare zi din cele zece am experimentat prezența Duhului Sfânt ca în zilele apostolilor. S-a manifestat între noi un duh de adevărată pocăință și zdrobire de inimă, în timp ce persoanele prezente au renunțat la orice plângere și s-au iertat unii pe alții. Pentru noi cei din Strong Tower Outreach, a fost cu adevărat un timp de înviorare. Ikenna Joseph – Nigeria 

Ultimele zile de rugăciune mi-au atins sufletul cu adevărat și am început să ,,înțeleg” că ce poate face Dumnezeu cu ADEVĂRAT, depășește cu mult bucuria de a găsi un loc de parcare liber la Costco. Sunt copleșit de harul Său~ Cuvintele unui nou botezat împărtășite sorei Loralyn Homing, SUA.

Este pentru prima dată când experimentăm tot programul ,, zece zile de rugăciune”. Am văzut minuni: O fetiță care se ruga pentru părinții ei ne-a spus că tatăl ei nu mai dorește să  divorțeze. Unui alt frate, care nu avea obiceiul să mărturisească despre Hristos, i s-a dat  bucuria să poată oferi cartea Tragedia Veacurilor unui client de-al său. O femeie care se ruga zilnic pentru colegii ei, a primit un răspuns la rugăciune când o colegă, musulmană i-a pus întrebări despre Isus. M-am simțit atât de aproape de Isus. Să preiei rolul de lider în ce privește rugăciunea e cu adevărat o provocare, dar îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru că m-a  susținut în fiecare zi. ~ Mylène Peronet, France

Vă mulțumesc atât de mult! Vedem deja rezultatele și puterea rugăciunii unite în biserica noastră, printre membri și tineri. Dumnezeu e atat de bun! ~ William Wolfgramm, New Zealand

Tema rugăciunii:  Rugăciunea Domnului Isus

În timpul programului Zece Zile de Rugăciune 2014, ne vom ruga după modelul Rugăciunii Domnești din Matei 6: 9-13, și Luca 11:1-4. Viața Mântuitorului nostru era ancorată în rugăciune. În comuniune cu Tatăl Său Își găsea puterea, tăria, confortul și bucuria. În aceste ore de rugăciune matinale, Dumnezeu îi oferea călăuzire pentru acea zi.

Ucenicii au rămas impresionați de obiceiul lui Isus de a se ruga si L-au rugat să-i învețe să se roage. Ca răspuns, El a repetat rugăciunea pe care El le-o dăruise în cadrul Predicii de pe Munte. În această rugăciune atât de simplă se găsea mult mai mult decât înțeleseseră ei până acum, pentru că le îndrepta atenția de la ei înșiși la Dumnezeu, dar  le și acoperea toate nevoile.

Și noi trebuie să învățăm să ne rugăm cum se ruga Isus. În timpul celor zece zile vei descoperi o profunzime a semnificației Rugăciunii Domnești la care nu ai visat vreodată, vei vedea cum inima îți este atrasă către Dumnezeu în dragoste și pasiune pentru lucrarea Sa, și vei experimenta răspunsuri minunate la rugăciune.

Rugăciunea zilnică

Momentele de cerere și mijlocire zilnică include un număr de nevoi enumerate în rugăciune  adică, nevoile personale și organizaționale ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial. De asemenea această secțiune evidențiază, inițiativele și pune accentul pe misiunea bisericii noastre mondiale în 2014.

Misiunea în orașe (MO)

O atenție specială în rugăciune va avea în acest an inițiativa MO(Misiunea în orașe). MO este o acțiune căreia Biserica Adventista de Ziua a Șaptea îi oferă o atenție specială și pune accent pe împărtășirea dragostei lui Isus și speranța în apropiata Sa revenire, locuitorilor din așezările urbane. Planul acesta cuprinde pătrunderea în mai mult de 630 dintre cele mai mari orașe ale lumii.

Aceasta  a  început  anul  trecut  în  orașul  New York  și va continua de-a lungul anului  2014, 2015 și după. Activitățile misionare sunt complete (pentru a aborda aspectul mintal, fizic, și spiritual) și continue, creând o prezență constantă a Adventiștilor de Ziua a Șaptea în orașe. Metodele de  misiune includ Centre de ajutor Life Hope, participare la evenimentele orașului, seminarii de sănătate, grupe mici integrale, rugăciune și alte activități misionare cum ar fi misiunea femeii, activitați misionare ale tinerilor, precum și campanii de seceriș și semănare.

În fiecare zi a acestui program de Zece Zile de Rugăciune, vom așeza pe lista de  rugăciune în mod special inițiativa MO(misiune în orașe). Lista cu aceste orașe și alte informații pot fi găsite la următoarele pagini:   www.MissiontotheCities.org and www.RevivalandReformation.org/777

Rugăciuni Unite

Cu toții am experimentat rugăciunea și cu alte ocazii, dar este posibil să nu fi experimentat binecuvântarea și puterea rugăciuni unite. În timpul acestor zece zile, veți fi binecuvântați peste măsură alăturându-vă fraților și surorilor  voastre într-o conversație deschisă cu Dumnezeu. Iată câteva sfaturi pentru a face rugăciunea unită mai plăcută pentru toată lumea:

• Rostiți rugăciuni scurte – o propoziție sau două pe un subiect. Apoi oferiți-le și altora această posibilitate. Poți să te rogi ori de câte ori dorești, la fel ca într-o conversație.

• Momentele de meditație sunt potrivite, deoarece oferă posibilitatea tuturor să asculte ce are de spus Duhul Sfânt. Înălțarea de imnuri sub conducerea Duhului Sfânt este o binecuvântare.

•Decât să  folosim timp prețios vorbind despre cereri în rugăciune  pur și simplu rostiți-le în  rugăciune. Apoi alții, de asemenea se pot ruga,  pentru nevoile tale.

Rugăciunea bazată pe Scriptură

Să  citești sau să te rogi folosind un scurt pasaj din Biblie poate constitui o metodă minunat de a te asigura că te rogi după voia lui Dumnezeu, iar dacă ne rugăm cerând împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu, avem bucuria să experimentăm din plin creșterea în credință. Dumnezeu se bucură mult când ne rugăm folosind cuvântul Său sub formă de făgăduințe sau laudă: ”Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înțelepciunea.  Învățați-vă și sfătuiți-vă unii pe alții cu psalmi, cu cântări de laudă  şi cu cântări duhovnicești, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.” (Coloseni 3:16). Vei fi uimit cum rugăciunea poate deveni atât de plăcută!

Iată un exemplu de rugăciune pe baza Scripturii. 1Tesaloniceni 3:13 spune: ,,ca să vi se întărească inimile şi să fie fără prihană în sfinţenie, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, la venirea Domnului nostru Isus Hristos împreună cu toţi sfinţii Săi”. Apoi rugați-vă cam așa:  ,,Doamne întărește tu inima fiului meu pentru a fi mai hotărât să facă ceea ce este bine. Dă-i te rog harul Tău pentru a lua decizii care duc la sfințenie. Ajută-l Isuse să tânjească după revenirea Ta… etc.

Mijlocește  pentru cinci persoane

În timpul acestor Zece Zile de Rugăciune ești în mod deosebit încurajat să mijlocești pentru cinci persoane din cercul tău de influență. Aceștia pot fi membrii ai familiei, prieteni, colegi, vecini, sau altcineva de care ești preocupat. În timpul acestei prime seri,  scrie numele și nevoile lor pe două cartonașe. Un cartonaș este al tău pentru a-ți aminti să mijlocești pentru acele persoane, iar la sfârșitul fiecărei întâlniri liderul grupului va strânge celălalt cartonaș. În fiecare din zilele ce urmează vei extrage din cutie  cartonașul altei persoane din grupul tău, și te vei ruga pentru persoanele enumerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *