Închinarea în familie să fie interesantă

ʺDoamne, Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le vestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestescʺ Psalm 40:5.

Copiii voştri ar trebui să fie educaţi să fie buni, atenţi cu ceilalţi, generoşi, uşor de conlucrat cu ei şi, mai presus de orice, să respecte lucrurile religioase şi să aibă sentimentul importanţei cerinţelor lui Dumnezeu. Ei trebuie să fie învăţaţi să respecte ora de rugăciune; trebuie să li se ceară să se scoale în fiecare dimineaţă, astfel încât să fie prezenţi la rugăciunea de dimineaţă a familiei. Mărturii vol. 5, pag.424.

Tatăl, care este preotul familiei sale, ar trebui să conducă închinarea de dimineață și de seara. Nu există nici un motiv pentru care acest lucru să nu fie cel mai interesant și mai plăcut eveniment al vieții de familie și Dumnezeu este dezonorat atunci când  acesta este plictisitor și obositor. Faceți ca momentele de închinare ale familiei să fie scurte și pline de duh. Faceți astfel încât nici copiilor nici vreunui alt membru al familiei să-i fie groază de ele din cauza plictiselii sau lipsei de interes. Când un capitol lung este citit și explicat, urmat de o rugăciune lungă, acest timp prețios devine obositor și este o ușurare când se termină.

Preocuparea principală a capului familiei ar trebui să fie aceea de a face ora de închinare deosebit de interesantă. Cu puțină gândire și o pregătire atentă pentru acest timp special, când venim în prezența lui Dumnezeu, închinarea în familie poate fi făcută plăcută și plină de rezultate pe care doar veșnicia le va descoperi…

Alegeți o parte din Scriptură care este interesantă și ușor de înțeles. Câteva versete vor fi suficiente pentru a ne oferi o lecție care poate fi studiată și practicată de-al lungul zilei… Pot fi cântate câteva strofe dintr-o cântare vioaie, iar rugăciunea ar trebui să fie scurtă și la obiect. Cel care se roagă nu ar trebui să se roage despre toate problemele, ci ar trebui să exprime nevoile în cuvinte simple și să laude pe Dumnezeu, cu mulțumiri. – Signs of the Times, 7 august 1884.

Creşterea şi întărirea iubirii pentru studiul biblic depind mult de folosirea orei de închinare. Ceasurile de închinare de dimineaţă şi de seară ar trebui să fie cele mai plăcute şi mai folositoare din toată ziua. Să fie un lucru înţeles acela că aceste ore nu trebuie să fie tulburate de nici un fel de gânduri agitate şi lipsă de bunătate; că părinţii şi copiii se strâng laolaltă pentru a se întâlni cu Isus şi pentru a cere în cămin prezenţa îngerilor sfinţi. Momentele de închinare să fie scurte şi pline de viaţă, potrivite acelei ocazii, şi variate din timp în timp. Toţi să se unească în lectura Bibliei, să înveţe şi să repete adesea Legea lui Dumnezeu. Interesul copiilor va fi sporit, dacă li se va permite, din când în când, să aleagă ei pasajul care va fi lecturat.  – Educația 186.

Devoționalele din 2012 sunt din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *