Avem nevoie de harul lui Dumnezeu pentru a fi cizelați

ʺNici unul din voi să nu înşele deci pe aproapele lui, şi să te temi de Dumnezeul tău; căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostruʺ Levitic 25:17.

Voi sunteţi în primejdia de a face greşeli grave în tranzacţiile voastre de afaceri. Dumnezeu vă avertizează să fiţi atenţi ca să nu nutriţi tendinţa de a vă împovăra unii pe alţii. Fiţi cu băgare de seamă să nu cultivaţi tactica şmecherului, pentru că aceasta nu va rezista probei din ziua lui Dumnezeu. Este nevoie de ascuţime de minte şi de chibzuinţă amănunţită, pentru că aveţi de-a face cu tot felul de oameni… Dar nu lăsaţi ca aceste trăsături de caracter să domine. Sub un control bun, ele sunt elemente esențiale în caracter şi, având temerea de Dumnezeu în faţă şi iubirea Lui în inimă, veţi fi în siguranţă.

Este mult mai bine să se renunţe la unele avantaje care ar putea fi câştigate decât să se cultive un spirit de zgârcenie, făcându-l astfel o lege a firii. Înşelătoria meschină nu este vrednică de un creştin. Noi ne-am despărţit de lume datorită acţiunii de separare pe care o exercită adevărul. Trăsăturile noastre rele de caracter nu sunt totdeauna vizibile pentru noi, deşi ele pot fi foarte evidente pentru alţii. Dar timpul şi împrejurările ne vor dovedi cu siguranţă şi vor aduce la lumină aurul caracterului sau vor descoperi metalul de proastă calitate…

Orice cuget josnic, orice acţiune rea descoperă vreun defect de caracter. Toate aceste trăsături aspre trebuie să fie aduse sub dalta şi ciocanul din marele atelier al lui Dumnezeu şi harul lui Dumnezeu trebuie să le netezească şi să le finiseze mai înainte de a putea fi potriviţi pentru un loc în templul cel slăvit.

Dumnezeu poate să-i facă pe aceşti fraţi [conducători în instituțiile noastre] mai preţioşi decât aurul fin, chiar decât aurul din Ofir, dacă se vor supune braţului Lui transformator. Ei trebuie să fie hotărâţi să folosească în cea mai nobilă manieră fiecare aptitudine şi fiecare ocazie. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie obiectul lor de studiu şi călăuza lor când este să hotărască ce este cel mai de seamă şi cel mai bine în toate cazurile…

Cel mai slab urmaş al lui Hristos a intrat în legătură cu puterea nemărginită. În multe cazuri, Dumnezeu poate face puţin pentru oamenii învățați pentru că ei nu simt nevoia să se sprijinească pe El, care esteIzvorul a toată înţelepciunea; de aceea, după o încercare, El îi dă deoparte pentru bărbaţi cu talent inferior dar care au învăţat să se încreadă în El, ale căror suflete sunt întărite prin bunătate, adevăr şi credincioşie neşovăielnică şi care nu vor ceda la nimic din ceea ce va lăsa o pată pe conştiinţă. – Mărturii vol.4, 540, 541.

Devoționalul face parte din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *