Nici o altă Evanghelie

Aliniați 15 persoane și rugați pe fiecare să șoptească la urechea celui de lângă el aceeași propoziție din trei cuvinte. Știți ce se întâmplă: povestea se schimbă inevitabil. Auzim diferit; vocabularele noastre sunt diferite; iar unii dintre noi ”îmbunătățim” povestea cu elemente personale.

Așa este și cu vestea bună a mântuirii. Variantele populare includ: „Ești mântuit dacă asculți și urmezi pe Isus” sau „Isus umple golul dintre efortul tău și așteptările legii lui Dumnezeu.” Chiar și apostolul Pavel – la doar 30 de ani de la învierea lui Isus – s-a plâns de „o altă Evanghelie” (Gal. 1: 6) care a apărut imediat în spatele predicării și învățăturii sale, având ca scop atragerea noilor credincioși înapoi în ghearele legalismului.

De aceea Pavel a scris ceea ce trebuie să recitim mereu: ” Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. ”(Efeseni 2: 8, 9). Este nevoie de un mare har pentru a nu-ți asuma merit pentru ceea ce numai Isus ar putea face. Orgoliul noastră insistă că  ”Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri.” Dar Evanghelia curată încă declară: ”Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” (Rom 5: 8).

Harul este adevărul cu nimic îmbunătățit despre modul în care ne mântuiește Dumnezeu. Nu există altă evanghelie.

Deci, rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 28 mai 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *