Susținuți de har

Avem intenții bune când oferim teorii despre harul lui Dumnezeu. Spunem lucruri de genul: „Harul înseamnă aplicarea meritelor nelimitate ale lui Isus la viața nemeritată a păcătoșilor.”

Și apoi ne întrebăm de ce milioane de oameni nu „înțeleg.” Cineva ne-a amintit că „doctrina bună este doar o descriere a unei relații bune cu Dumnezeu.” Și tocmai despre acea relație – acea prietenie neobosită dintre Tatăl și fiecare dintre copiii Săi –  este cea despre care trebuie să continuăm să vorbim. Fie că suntem fiul risipitor sau cel de acasă, există doar „un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este mai presus de toţi, care lucrează prin toţi şi care este în toţi.” (Efeseni 4: 6).

Când cuvintele furioase sunt înlocuite cu liniște binevoitoare, atunci auzim harul. Când planurile de răzbunare cedează locul împăcărilor incomode, vedem har. Când oamenii distruși și înverșunați devin zi după zi oameni vindecați și oameni care vindecă, trăim harul. Când groaza și sentimentul de vinovăție fac loc bucuriei și eliberării, simțim harul.

Totul se schimbă când sosește harul. Harul lui Dumnezeu este mai real, mai solid, mai substanțial decât frica, sau durerea, sau ura noastră. Nu este nimic teoretic aici.

Puneți toată greutatea pe a crede. Și rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 14 mai 2021. Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *