Putere neașteptată – Partea aIIa

de Zachary Page

[Dacă ați ratat prima parte a mărturiei lui Zac, vă rugăm să consultați blogul de săptămâna trecută Uniți în rugăciune]

Un an și jumătate mai târziu, m-am mutat împreună cu soția mea în capătul celălalt de țară, astfel încât să pot participa la programul de master în pastorație la Universitatea Andrews, seminarul teologic adventist de ziua a șaptea. Am visat să fiu transformat radical în timpul petrecut acolo, continuând să petrec timp în prezența lui Dumnezeu, dar sincer, nu mă așteptam ca această transformare să aibă loc prin cursuri. Cu toate acestea, pe măsură ce Dr. Allan Walshe a început să introducă, în timpul primului curs subiectul spiritualității biblice, mi-am dat seama că acest lucru va fi diferit de ceea ce mă așteptam și era exact ceea ce aveam nevoie. Acum primeam instrumente practice pentru a îndeplini scopul pe care mi-l pusese Dumnezeu în față, acela de a-I căuta prezența.

Cursul s-a axat pe experimentarea transformării spirituale prin citirea zilnică a Bibliei, rugăciune și ținerea unui jurnal. În fiecare zi, temele noastre ne cereau să ne concentrăm în mod intenționat asupra apropierii de Dumnezeu prin studiu biblic și rugăciune și să reflectăm la acest lucru în jurnal. De asemenea, ni se cerea să alegem un coleg de clasă cu care să ne întâlnim săptămânal pentru a pune întrebări specifice despre creșterea noastră spirituală personală în decursul ultimei săptămâni. Aceasta a fost o experiență incredibil de transformatoare pentru mine, când am început să mă întâlnesc cu bunul meu prieten, Godfrey Miranda.

Într-o zi, în timpul primului meu semestru de seminar, am fost profund provocat când am citit cum Martin Luther, „pe lângă lectura sa constantă a Cuvântului lui Dumnezeu nu lăsa să treacă nici o zi fără să consacre cel puțin trei ore pentru rugăciune și erau ceasurile cele mai potrivite pentru studiu. ”

Trei ore de rugăciune? Acest lucru se întâmpla în timp ce scrierile sale se aflau sub cea mai intensă examinare și avea cea mai mare nevoie să apere cu pricepere opera sa. Am citit mai departe: „Din locul ascuns al rugăciunii a venit puterea care a zguduit lumea în marea Reformă.” (Tragedia Veacurilor, p. 210) Exact asta am simțit că lipsea lucrării mele: puterea!

Chiar nu voiam să continui în următorii 30-40 de ani, doar păstorind cu rezultate banale și să ies la pensie în cele din urmă fără să văd vreodată puterea lui Dumnezeu eliberată pentru redeșteptarea și reforma puternică pe care a promis-o. Deci, am hotărât că și eu trebuie să petrec cel puțin trei ore în fiecare zi singur cu Dumnezeu.

Acest lucru suna grozav, dar exista o problemă practică imensă. Unde aveam eu să găsesc trei ore pe care să le dedic în mijlocul unui curs de masterat de divinitate cu normă întreagă? Nu aveam obiceiul să mă trezesc suficient de devreme pentru asta în fiecare dimineață. Mi-am dat seama că nu am puterea pentru asta, așa că L-am rugat pe Dumnezeu să facă așa cum a promis El în Isaia 50: 4, să mă trezească în fiecare dimineață. Nu vă rugați această rugăciune decât dacă vreți în mod serios ca Dumnezeu să o facă!

Pe măsură ce Dumnezeu a început să mă trezească din ce în ce mai devreme, încă aveam o problemă. Nu puteam sta treaz. Într-o zi, i-am menționat acest lucru prietenului meu Godfrey în timp ce discutam despre creșterea noastră spirituală. Mi-a sugerat să încerc să beau câteva pahare cu apă primul lucru când mă trezesc dimineața. Acest lucru a ajutat cu siguranță.

În curând am început să învăț și alte lucruri simple care, de asemenea, m-au ajutat să stau treaz, cum ar fi să sar din pat imediat când Dumnezeu mă trezea pentru prima dată. Dacă aș fi ezitat, am descoperit că adormeam și când mă trezeam a doua oară, de obicei eram mult mai obosit decât fusesem mai devreme.

Au fost și alte lucruri care m-au ajutat. Cel mai mare ajutor a venit din obiceiul de a merge la culcare pe la ora nouă seara. Am constatat că orele de dimineață devin mult mai atrăgătoare când am dormit  cam trei ore înainte de miezul nopții.

Într-adevăr,  „înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse” (Ps. 16:11). Cu cât am ajuns să recunosc acest lucru, cu atât mai încântător a devenit fiecare sacrificiu care promovează scopul apropierii de inima infinită a iubirii lui Dumnezeu!

La un moment dat, mi-am dat seama că în adolescență fusesem dispus să-mi schimb dieta cu una strict bazată pe plante pentru a avea mai multă energie pentru un anumit sport. De ce nu eram dispus să fac același lucru pentru a avea energie să caut o relație mai profundă cu Isus? Acest lucru mă deranja. Așadar, am pus acest lucru înaintea lui Dumnezeu și I-am cerut să-mi schimbe pofta de mâncare pe care I-am predat-o lui. Acum am avut o nouă inspirație de a mânca sănătos. Nu mai era vorba să nu fac cancer sau să nu mor tânăr, ci de a avea energia de a mă bucura de prezența lui Dumnezeu. Am constatat că această motivație este mult mai durabilă decât concentrarea egoistă pe modificările dietetice pe care le-am acceptat în trecut.

Am ascultat cum Dr. Dwight Nelson, pastor la Pioneer Memorial Church, vorbea despre importanța timpului petrecut cu Dumnezeu. M-am simțit destul de încrezător în timp ce se apropia de apelul final. M-am gândit că sunt în siguranță. Nu cred că ar propune să petrecem mai mult de trei ore singuri cu Dumnezeu, nu-i așa? Dumnezeu are un mod de a ne smeri și de a ne deschide ochii la dorința Lui de a face lucruri mai mari decât putem înțelege. Dr. Nelson făcut apel să ne dublăm timpul petrecut singuri cu Dumnezeu. Sigur că era imposibil! În semestrul respectiv eram supraîncărcat de credite și pur și simplu nu puteam vedea că acest lucru era fezabil. Dar m-am simțit obligat să îmi iau angajamentul.

De ce sunt atât de predispus să-L limitez pe Dumnezeu? Iosua L-a chemat pe Dumnezeu și El a ținut sistemul solar în loc timp de 24 de ore, astfel încât bătălia să poată fi încheiată. Dumnezeu este capabil să creeze timpul de care avem nevoie atunci când Îl punem pe primul loc. După cum ni se spune, „Domnul poate face mai mult într-o oră decât putem face noi  într-o viață întreagă” (Manuscript Releases, vol. 5, 347).

În acel semestru, a fost minunat să văd cum Dumnezeu a fost capabil să gestioneze toate proiectele și însărcinările mele. Și a făcut-o cu rezultate mult mai bune decât aș fi putut avea singur cu acele trei ore suplimentare.

[Partea a III a săptămâna viitoare …]

Zachary Page este pastor la Templeton Hills SDA Church, din Templeton, California. El și soția sa, Leah, sunt căsătoriți de 13 ani și se bucură de viață și slujire împreună cu fiicele lor gemene în vârstă de doi ani. Această experiență a fost prezentată inițial în Ministry Magazine.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *