Nu este greu să dezamăgești.

Așteptările se înghesuie în jurul nostru. Colegi ironici ne amintesc de ce nu am primit serviciul; ce-i lipsește CV-ului nostru; de ce nimeni nu are încredere în noi să ne paseze mingea. Rareori ajungem la nivelul tinerilor cățărători super-compleți pe scara succesului sau la al celor care petrec după-amiezile lungi perfecționând lovituri de  trei puncte.

Faptul că suntem simpli muritori primește priviri crunte de la cei al căror motto este olimpic: mai repede; mai sus; mai puternic. Doar câștigătorii trebuie să se înscrie.

Și adesea, în zilele mai rele, ne gândim greșit că și Dumnezeu este dezamăgit de noi. În imaginația noastră, El reprezintă pe toți cei care ne-au numit vreodată înceți, lipsiți de energie sau păcătoși.

În aceasta, întotdeauna L-am citit greșit, pentru că El ne-a arătat clar profunda Sa afecțiune: ”Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor.” (2 Corinteni 5:19). „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. ”(Rom 5: 8).

Nu e niciodată prea mult să auzim aceste cuvinte. Harul nu dezamăgește niciodată; nu se retrage; nu ne lasă. Chiar și atunci când înțelegem greșit, suntem cei pe care Dumnezeu îi iubește întotdeauna.

Deci, rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 16 aprilie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *