Îți poti schimba viața de apoi prin faptele bune pe care le faci acum?

Milioane din întreaga lume cred acest lucru. Zeci de miliarde – dolari, euro, ruble, yuani – sunt donate în fiecare an de cei care cred cu sinceritate că darurile lor le îmbunătățesc șansele de a intra în cer.

Sunt începute proiecte vaste; spitale sunt dotate; veteranii fără adăpost din colț primesc bancnote de douăzeci de dolari. Alții aprind lumânările plini de speranță, postesc de două ori pe săptămână și chiar își provoacă dureri corporale, în speranța că Tatăl va ceda.

Întrucât totul trebuie să aibă un preț, de unde ne cumpărăm biletele pentru viața de apoi?

Dar raiul nu a fost niciodată dotat de noi și nici nu putem deține măcar o singură cărămidă de pe străzile pavate cu aur strălucitor. „Căci prin har aţi fost mântuiți, prin credință. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.”(Efeseni 2: 8, 9).

Singurul nostru drept de a fi în ceruri este marea iubire a Tatălui pentru noi. Ați auzit versetul acesta de atâtea ori: de data aceasta auziți-l clar. „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică..” (Ioan 3:16).

În planul înțelept și plin de îndurare al lui Dumnezeu, bunătatea curge de la cei care au primit darul Său, nu ca o modalitate de a-l câștiga. Acceptați darul lui Dumnezeu înainte de a-l oferi pe al vostru.

Și rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 19 martie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *