Atinsă de mâna Sa vindecătoare

de Dr. Neil Nedley

Primăvara trecută, soția mea, Erica, a fost operată pentru a îndepărta un hemangiom benign mare, o masă de vase de sânge din piele. Două segmente de ficat au fost îndepărtate în acest proces, dar am lăudat pe Domnul pentru o intervenție chirurgicală de succes și pentru vindecare. Cu toate acestea, după paisprezece săptămâni și jumătate, Erica a început să aibă dureri pelviene moderate până la severe, cu slăbiciune. Analizele de laborator au dezvăluit revenirea anemiei și în decurs de o săptămână a fost efectuată o scanare CT pelviană abdominală. Rezultatele au fost șocante!

Erica avea uterul mărit, cu o masă mare de 8 x 9 cm, cu rezultate în concordanță cu invazia în colul uterin și ganglioni limfatici măriți care înconjurau masa și în sus spre aortă. Părea că avea metastază. Radiologul a citit toate aceste constatări și a pus diagnosticul de cancer endometrial (stadiul 4) care este, în esență, o condamnare la moarte.

În ciuda faptului că Erica știa despre aceste descoperiri sumbre, ea s-a dus totuși la Ikea în acea seară pentru a cumpăra mobilier pentru tinerii care locuiau în dormitorul temporar și le-a livrat la 9:30 p.m înainte de a se întoarce acasă la soțul ei înlăcrimat. Erica (care nu a fost niciodată concentrată pe problemele ei) a continuat doar să gândească și să facă pentru alții, fără să piardă vreodată un moment din munca ei efectivă pentru Institutul Weimar și familia noastră.

A doua zi filmele au fost copiate și luate în timp ce călătoream cu Erica cu avionul până la Universitatea Loma Linda. Acolo, filmele au fost citite și un chirurg a încercat o biopsie, dar colul uterin al Ericăi era atât de cicatrizat încât nu a putut fi efectuată. Chirurgul a explicat că această cicatrizare a împiedicat orice sângerare uterină care ne-ar fi permis să descoperim tumoarea mai devreme. Chirurgul a făcut, de asemenea, un examen rectal, iar constatările sale la au descoperit răspândirea și în rect. Erica a fost apoi programată pentru o intervenție chirurgicală ce urma să aibă loc în două zile (o zi de marți) cu îndepărtarea uterului, a ovarelor, posibil a rectului cu colostomie, a epiplonului și a ganglionilor limfatici potențial răspândiți, pentru a oferi Ericăi o șansă mai mare de a trăi luni, sau poate un an sau doi, mai mult.

Am început să postesc și să mă rog la fel și cei patru fii ai noștri. I-am spus Ericăi să nu postească, deoarece va trebui să postească 3-5 zile după operație. Cu toate acestea, am citit împreună cu Erica din cartea Divina Vindecare, capitolul  16, „Rugăciunea pentru bolnavi”. Noi am citit-o ca pe o rugăciune, permițându-i Duhului Sfânt să ne convingă despre modurile în care El ar dori să ne schimbăm, astfel încât să putem îndeplini mai bine voia Sa în și prin noi. Duhul Sfânt m-a conconștientizat că viața mea de rugăciune nu era ca a lui Moise, Pavel sau chiar Hristos și, ca lider al uneia dintre instituțiile lui Dumnezeu, ar trebui să petrec mult mai mult timp pe genunchi și mai puțin timp făcând lucruri mai puțin importante. De asemenea, am fost îndemnat să-mi folosesc timpul mai înțelept, așa cum îl folosea Erica pe al ei.

În plus, am fost de asemenea convins să fiu  mai înclinat către rugăciune, chiar și în atitudine, în activitățile mele zilnice. L-am implorat pe Duhul Sfânt să ne cerceteze inimile, să vadă dacă exista ceva între noi și ceilalți, sau  între noi și El, astfel încât să se poată simți în siguranță să o atingă cu mâna Sa vindecătoare.

Așa cum era nevoie de  Dorca în biserica primară, este nevoie de Erica la Weimar. Duhul Sfânt ne-a convins de căi prin care am putea urma voia Lui mai îndeaproape în viața noastră. Simțământul dulce al prezenței Duhului Său ne-a umplut camera de rugăciune de mai multe ori în timpul zilei de când am început postul și până luni, în timp ce ne continuam orele de rugăciune dimineața și seara. Știam că nu meritam o minune. Plata păcatului este moartea și am lăsat toți de dorit uneori înaintea slavei lui Dumnezeu. Dar i-am cerut lui Dumnezeu să lucreze pentru înaintarea lucrării Sale pe pământ, la Weimar și în familia noastră în conformitate cu voința Sa, nu cu voința noastră.

Fiii mei au avut experiențe similare trecând prin același capitol din Divina Vindecare și au postit și ei. Nu am informat familia de la Weimar, pur și simplu din cauza numeroaselor texte și apeluri pe care știam că le vom primi și care ne-ar fi putut împiedica de la lucrarea și rugăciunile pe care trebuia să le facem individual. În ultima seară dinaintea operației, în calitate de prezbiter, am ținut un serviciu de ungere pentru Erica, în timp ce eram amândoi în genunchi, cerând ca, dacă este voia lui Dumnezeu, să lase să treacă de la ea acest pahar (cu cancer în stadiul final). Am avut o siguranță calmă că Dumnezeu va fi cu ea indiferent dacă va fi sau nu vindecată.

Înainte de începerea intervenției chirurgicale, i-am informat pe liderii noștri despre criza noastră medicală, iar prietenul nostru Don Mackintosh a condus rugăciunile pentru Erica și pentru Weimar. În timp ce operația a început la scurt timp după aceea, mulți alții din campusul de la Weimar s-au adunat pentru a se ruga. Nu știam ce se va întâmpla, dar aveam pace că Dumnezeu conducea lucrurile.

Operația care fusese planificată să dureze 5-6 ore, a durat aproximativ două ore. Materialul extras a fost trimis la patologie și o secțiune rapid înghețată nu a prezentat semne de cancer. Epiplonul a fost curat, fără implicarea rectului și, deși au fost luați și doi ganglioni limfatici, chirurgul nu se aștepta să găsească cancer acolo. Și cu siguranță, rezultatul de  la cei ganglioni limfatici arăta acest lucru.

Inutil să spun ce nedumerit a fost chirurgul deoarece nu văzuse niciodată un astfel de caz. Dar noi știm ce s-a întâmplat! Domnul a vindecat-o pe Erica dincolo de dorințele noastre cele mai plăcute. El a atins-o cu mâna Sa vindecătoare. Îl lăudăm pe Dumnezeu de la care vin toate binecuvântările!

Mesajul pe care mi l-a trimis Erica, în timp ce era dusă  pentru anestezie în sala de operație, este atât de puternic: „Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru. Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El,căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt. Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, după cum o nădăjduim noi de la Tine!”(Psalmii 33: 20-22).

Fie ca Dumnezeu să folosească această experiență pentru a ne atrage pe toți mai aproape  de El în timp ce ne unim pentru a împlini voia Sa pentru viețile noastre. Psalmul 107: 19-20 spune: „Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor; a trimis Cuvântul Său şi i-a tămăduit, şi i-a scăpat de groapă.”

Neil Nedley este medic, specializat în medicină internă, cu accent pe gastroenterologie, sănătate mintală și medicina stilului de viață. Este președintele Institutului Weimar și este cunoscut la nivel mondial pentru Programul său de recuperare a depresiei și anxietății, care este aplicat cu succes în campusul Institutului Weimar din Weimar, California. El și soția sa, Erica, sunt căsătoriți de 35 de ani și au patru fii. Fotografia este de la cea de-a 35-a aniversare care a avut loc săptămâna trecută.

 Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

20 decembrie 2020 – 1 ianuarie 2021

  • Rugați-vă pentru abilitatea de a ne putea purta poverile unii altora, deoarece mulți trec prin provocări financiare și de sănătate dificile în această perioadă.
  • Rugați-vă pentru numeroasele instituții de sprijin din cadrul bisericii noastre. Rugați-vă pentru instituții de sănătate și educaționale precum Weimar, unde accentul cheie este de a instrui oamenii cum să îmbrățișeze și să împărtășească în mod eficient brațul drept al Evangheliei, mesajul sănătății.
  • Rugați-vă pentru următoarea zi de post și rugăciune și care va avea loc pe 2 ianuarie și pentru cele Zece Zile de Rugăciune care vor începe pe 6 ianuarie. Rugați-vă ca mulți să ia parte la aceste inițiative speciale mondiale de rugăciune.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission, cei 29 de milioane de algerieni de limbă arabă la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Isus a murit pentru fiecare dintre acești oameni. Dar numai 0,01% dintre acești oameni prețioși cred în El. Alătură-te nouă rugându-ne ca milioane de algerieni să-L poată cunoaște pe Isus prin credincioși locali, misionari, producători de corturi și Internet! Rugăciunile voastre fac o diferență uriașă în atingerea celor neatinși.
Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *