Dumnezeu a rezolvat!

de Willie și Elaine Oliver

Prietenul nostru, David *, este un membru consacrat și credincios al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Ne cunoaștem de aproape toată viața. David este, de asemenea, soț, tată și bunic, foarte implicat în viața familiei sale. Deși este un profesionist puternic, dedicat și conștiincios, el a fost atent să stabilească un echilibru între muncă, responsabilitățile în biserică și familie.

În urmă cu câteva săptămâni, David ne-a trimis un SMS prin care a ne spunea că trebuie să vorbim cât mai repede cu putință. Am putut auzi urgența în tonul său și am decis să ne facem timp să vorbim cu el de îndată ce am putut, în ciuda programului nostru dificil în timpul unei pandemii șocante care a devastat lumea. Am ales să comunicăm prin Zoom.

Cu siguranță, rugăciunile noastre pentru David au început să se înalțe către Dumnezeu din momentul în care și-a manifestat dorința de a vorbi cu noi. L-am rugat pe Dumnezeu să ne dea cunoștințele și cuvintele necesare care să servească drept încurajare și sprijin prietenului nostru.

Momentul a sosit în sfârșit. Eram acum față în față cu David pe Zoom. Când i-am văzut fața, am știut că ceva nu era în regulă. Prietenul nostru, care fusese un profesionist remarcabil și lucrase timp de mulți ani pentru firme de prestigiu din diferite părți ale Statelor Unite, era teribil  de îngrijorat de faptul că era pe punctul de a-și pierde serviciul în mijlocul unei pandemii îngrozitoare.

Noul director executiv al companiei lui David – unde lucrase cu succes mai mulți ani – căuta orice motiv pentru a-l concedia. Având responsabilități financiare imense cu care se confrunta în fiecare lună, combinat cu faptul sectorul privat nu avea locuri de muncă în timpul pandemiei, cu greu și-ar permite să-și piardă slujba în acest moment și în acest stadiu al vieții sale, în ciuda economiilor și investițiilor sale formidabile.

Răspunsul nostru pentru David a fost empatia pentru situația cu care se confrunta el și singurul răspuns pe care l-am putut împărtăși, noi credincioși toată viața și lucrători adventiști timp de decenii a fost: „Știi că nu este nimic prea greu pentru Domnul. Să Îi prezentăm Lui această îngrijorare în rugăciune. ” Și am făcut-o.

Împreună cu David, am vorbit cu fervoare cu Dumnezeu pe Zoom în ziua aceea. I-am spus lui Dumnezeu că avem încredere în El în ce privește viitorul lui David și că aveam încredere că El putea face mult mai mult decât am putea cere, gândi sau imagina despre realitatea nefastă cu care se confrunta David.

Trei zile mai târziu, David ne-a sunat. Puteam auzi clar bucuria și pacea din sufletul său. „Consiliul de administrație s-a întâlnit cu mine astăzi”, a spus David. „Mi-au spus că sunt un atu pentru firmă și au nevoie de mine să rămân în postul pe care îl aveam ”. Cealaltă parte a experienței a fost pur și simplu incredibilă; noul director executiv a fost sfătuit de consiliu să nu-i mai facă vreodată probleme lui David.

Ce Dumnezeu puternic slujim! El a închis gura leilor pentru ca Daniel să poată trăi. Acum El l-a protejat pe prietenul nostru David de un director cumplit. Să avem încredere în Dumnezeu astăzi și în fiecare zi, în timp ce acceptăm din nou mesajul din Luca 18: 1 că „… ar trebui să ne rugăm totdeauna și să nu ne descurajăm” (NTLR). Rămâneți credincioși!

Willie și Elaine Oliver sunt directori ai Departamentului Familiei în cadrul Conferinței Generale a Adventiștilor de Ziua a Șaptea la sediul mondial din Silver Spring, Maryland, SUA. * David este un pseudonim.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

5-11 decembrie 2020

  • Rugați-vă pentru cei care au probleme financiare din cauza restricțiilor și blocărilor COVID. Rugați-vă ca noi, ca familie a bisericii, să ne ajutăm și să purtăm reciproc sarcinile financiare.
  • Rugați-vă pentru sănătatea persoanelor în vârstă și a celor cu imunitatea compromisă, acum când intrăm în lunile mai reci în emisfera nordică.
  • Rugați-vă pentru Ziua de post și rugăciune, care va avea loc pe 2 ianuarie, și pentru cele Zece Zile de Rugăciune care au loc în perioada 6-16 ianuarie 2021. Rugați-vă ca mulți oameni să participe la aceste evenimente speciale de rugăciune pe măsură ce continuăm înainte pe genunchi.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission, grupului etnic Thai  la care evanghelia încă nu a ajuns încă. „Şi cum vor crede în Acela despre Care n-au auzit?” (Romani 10:14) Este ușor să crezi că majoritatea lumii a auzit Evanghelia. Dar chiar nu este cazul. În nord-estul Thailandei, există peste 18 milioane de oameni și doar 0,4% sunt creștini. Vrei să ni te alături în rugăciunea ca thailandezii din nord-est să aibă ocazia să-L cunoască și să-L urmeze pe Hristos?

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *