Eliberare miraculoasă din foc!

de Frank Fournier

Într-o după-amiază însorită de sabat din august 2020, eu și soția mea ne-am alăturat unei alte familii din biserică pentru o călătorie de aproape 100 km în sălbătăcia din Munții Stâncoși. După un picnic sănătos, am hoinărit prin pădure și am dat peste binecuvântarea cea mai măreață, cea mai plină de satisfacții pe care ne-o puteam imagina pentru Sabat. Câțiva elani își luau în liniște prânzul din mlaștinile în apropiere.

Ce emoție, un privilegiu atât de rar! O săptămână mai târziu, frumoasa amintire s-a transformat într-una de groază. Pe 13 august, știrile locale au anunțat că fulgerul a provocat un incendiu în pădurea din apropierea locului pe care îl vizitasem. Aveam nevoie de un alt eveniment distructiv? Ce se va întâmpla cu sălbătăciunile, creaturile inocente ale lui Dumnezeu? Cum se vor descurca?

În decurs de două luni, focul de la Cameron Peak a devenit cel mai mare incendiu din istoria înregistrată din Colorado și, pe la mijlocul lunii octombrie, se afla pe un curs care ducea către Institutul Eden Valley, unde locuim și lucrăm.

Timp de câteva săptămâni, am fost chinuiți de cantități excesive de fum. Apoi, într-o zi, ne-am trezit pe un cer de rău augur – un val de fum negru cu o  tentă de strălucire roșie plana deasupra noastră ca un munte imens care amenința cataclismul apocaliptic. (vedeți imaginea de mai sus făcută de directorul Newstart Lifestyle, Chelsea Carena.)

Toată lumea spunea că Domnul nu va permite să se întâmple nimic lucrării Sale. La urma urmei, El protejase Eden Valley de o soartă similară cu douăzeci de ani în urmă. Acest lucru a fost adevărat atunci, dar ce se va întâmpla acum? Sub acel nor de nesiguranță și datorită ordinelor obligatorii de evacuare, a trebuit să  plecăm toți din campus. Toți, cu excepția lui Ignacio Perez, fermierul nostru curajos. Cu toții am crezut că ar trebui să se evacueze și el, dar el nu gândea așa. „Cineva trebuie să păzească sediul”, a spus el.

În plus, chiar în prima zi a evacuat patru mașini de oameni. Nu știm ce anume aveau în minte, dar Ignacio i-a ajutat să decidă, să facă ceea ce probabil nu se puteau hotărî încă.

La câteva zile de la evacuarea noastră (noi și mulți alții am primit cazare gratuită la motel datorită Crucii Roșii americane), am primit de la Ignacio vestea că flăcările înalte erau acum la doar 500 de metri distanță de cea mai apropiată casă – a lui. Incendiile aproape înconjurau acum Eden Valley. Eram pe cale să pierdem proprietatea prețioasă și frumosul munte de pini? Va mai interveni Dumnezeu?

Inutil să spun că rugăciunile noastre s-au intensificat. De asemenea, ne-am dat seama că nu este ușor să suprimăm un incendiu de preerie alimentat de vânturi puternice. (Partea de nord a Eden Valley se învecinează cu un câmp mare de iarbă sălbatică.) Doar o minune mai putea salva acea parte a instituției. În mod providențial primii care au răspuns, 15-20 de autospeciale de pompieri și un elicopter pentru stingerea incendiilor erau în apropiere pentru a salva ziua.

Apoi, minunea minunilor, în mijlocul unei secete lungi și a unui foc nemilos, Domnul a trimis în mod neașteptat 30 cm de zăpadă peste Institutul Eden Valley și mai mult de 60 cm în munți.

Mi-am amintit făgăduința: „În orice greutate, El [Dumnezeu] are o cale pregătită pentru a aduce ușurare. Tatăl nostru ceresc are o mie de căi pe care ne poate veni în ajutor și despre care nu știm nimic. Aceia care se călăuzesc după principiul că slujirea și cinstirea lui Dumnezeu trebuie să fie ținta supremă vor constata că necazurile pier și că înaintea lor se deschide o cărare netedă.”(Hristos, Lumina Lumii, p. 330).

Deși focurile nu sunt complet stinse, ele nu mai reprezintă o amenințare pentru campusul nostru și Îl lăudăm pe Domnul pentru o altă salvare minunată. Nicio clădire nu suferit stricăciuni și Dumnezeu a cruțat chiar frumosul munte de pini de deasupra campusului. El este bun.

”Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniți şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor.”

Dar Fața Domnului este împotriva celor ce fac răul.” Şi cine vă va face rău, dacă sunteți plini de râvnă pentru bine? ( 1 Pet.ru 3:12, 13).

[Actualizare : La 31 octombrie, focul distrusese 524 km2 . Focul este controlat cam 64% . Valoarea pagubelor se ridică la cca 81 milioane de dolari.]

Frank Fournier și soția sa Janet locuiesc în Loveland, Colorado, unde servește ca pastor pentru Institutul Eden Valley. Institutul Eden Valley este adesea căutat pentru programul său  de două săptămâni de stil de viață pentru cei care se confruntă cu diverse provocări de sănătate. Institutul oferă, de asemenea, un program de instruire în evanghelizare medicală. Frank este autorul resursei prezentate în această săptămână, cartea plină de inspirație: „De la porci la mântuire: lecții din Parabola Fiului Risipitor”.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

28 noiembrie – 4 decembrie 2020

  • Rugați-vă pentru cei din vestul Statelor Unite care încă se străduiesc să revină la o viață normală după incendiile din această vară. Rugați-vă pentru cei care încă se luptă cu incendiile în curs!
  • Rugați-vă ca un foc nou să măture întreaga lume, focul Duhului Sfânt, pe măsură ce oamenii se întorc la Dumnezeu în mărturisirea păcatelor și pocăință.
  • Rugați-vă ca pastorii și liderii bisericii să știe cum să-și conducă turmele în mijlocul carantinei COVID. Rugați-vă ca poporul lui Dumnezeu să continue să se încurajeze unii pe alții în credință.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission, celor 137 de milioane de șahici din Bangladesh la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Rugați-vă să ajungă să cunoască slava lui Dumnezeu în fața lui Isus Hristos. Nu există practic credincioși ai lui Isus în acest grup imens de oameni. Fie ca Duhul Sfânt să facă minuni puternice printre șahici, când ne unim în rugăciune. „Căci pământul se va umple de cunoașterea slavei Domnului, precum apele acoperă marea.” (Habacuc 2:14)

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *