Epistolele vii ale lui Isus

de misionari anonimi în MENA

Donald este un străin pensionar care trăiește într-un orășel din interiorul unei regiuni din lume greu accesibile. Locuiește acolo de aproape 25 de ani. Donald s-a retras după ce a lucrat mulți ani pentru ADRA în diferite părți ale lumii. Îi pasă foarte mult de nevoile oamenilor și caută întotdeauna oportunități de a ajuta sau de a cere celorlalți să ajute în cazurile pe care nu le poate rezolva personal. În acest fel, el a reușit să facă multe lucruri pentru oamenii din regiunea sa, inclusiv organizarea unor activități speciale în care medicii, stomatologii și alți profesioniști au venit, chiar și din străinătate, pentru a oferi un serviciu comunității.

Într-o zi, în urmă cu câțiva ani, Donald se plimba printr-o zonă rurală nu departe de orașul în care locuiește și a găsit un băiat care avea grijă de oile și caprele tatălui său. El a vorbit cu băiatul, deși cu mare dificultate, pentru că băiatul vorbea doar limba locală a regiunii sale și doar câteva cuvinte în franceză. Donald l-a întrebat dacă ar fi interesat să continue să studieze pentru a avea o perspectivă mai bună și oportunități de muncă pentru viitor (îngrijirea oilor este o slujbă foarte umilă și de sacrificiu, care aduce foarte puține beneficii financiare). După ce a vorbit cu tatăl băiatului, acesta a fost de acord să-și lase fiul să lase păzitul oilor și a caprelor pentru a studia câteva cursuri tehnice de electricitate și instalații sanitare, cu promisiunea că Donald se va ocupa de cheltuielile necesare. Așa a venit Amir * în oraș și din acea zi a fost ca un fiu pentru Donald. După câțiva ani, Amir și-a terminat studiile și a început să lucreze în aceste meserii.

Ani mai târziu, Donald era interesat să cumpere niște ulei care se produce în această regiune și l-a invitat pe Amir să-l însoțească. Auzise de un loc special unde putea găsi ulei de bună calitate. Duminica următoare, cei doi au făcut o scurtă călătorie cu mașina pentru a ajunge la un sat din munți și acolo au găsit într-adevăr uleiul. În timp ce era acolo, Amir a întâlnit o fată care i-a cucerit inima. Curând s-a întors în sat și mai târziu s-au căsătorit. Acum, după opt ani, au doi copii frumoși.

Astăzi Donald și Amir sunt vecini. Locuiesc într-o clădire mică, cu doar două apartamente: Donald locuiește într-unul și Amir și familia sa locuiesc la etaj. După cum vă puteți imagina, datorită prieteniei lor, ei petrec mult timp împreună. Amir vine și pleacă regulat și are grijă de Donald ca de un tată. (Donald este destul de în vârstă acum.)

Într-o zi, Amir a găsit în casă  la Donald o carte care i-a atras atenția. Era o carte mică, dar era scrisă în arabă. Acest lucru i-a stârnit curiozitatea, căci Donald nu poate citi în arabă și nici nu o înțelege. Era o lecțiune a Școlii de Sabat pe care să o împărtășească cu niște prieteni.

Donald i-a explicat lui Amir despre ce este vorba și cum acest material era ca un ghid pentru studierea Bibliei. Amir a devenit interesat și l-a întrebat dacă poate să ia cartea să o citească.

Au trecut câteva zile înainte ca Amir să mai treacă pe la el, dar de data aceasta când l-a văzut pe Donald a spus: „Acum înțeleg!” Donald nu știa despre ce vorbește Amir. „Da, acum înțeleg de ce îi ajuți pe oameni atât de mult”, a spus el. „Pentru că Isus a făcut asta! Am citit în cărțulia pe care mi-ai împrumutat-o. Îl urmezi pe Isus și de aceea faci aceleași lucruri pe care le-a făcut Isus ”. Această lecțiune era despre minunile lui Isus. A fost incitant sa vezi reacția lui Amir. El a întâlnit mai întâi un „Isus” modern în viața și mărturia lui Donald. Când a aflat despre Isus din Biblie, nu a avut nici o îndoială că acest Isus era la fel ca dragul său prieten Donald.

Amir continuă să crească și suntem încântați de modul în care Dumnezeu ne răspunde la rugăciuni. Participă cu noi într-o grupă mică de aproape un an. Credem că, cu dragoste și răbdare, câștigăm o familie pentru Împărăția Cerurilor. Încă este un drum lung de parcurs pentru ei, să studieze și să înțeleagă tot adevărul pe care îl iubim și îl cunoaștem, dar greul deja a trecut, totul datorită faptului că Donald este o „epistola lui Hristos” (2 Corinteni 3: 2,3) în care  Amir a putut „citi” și afla despre dragostea lui Isus, chiar înainte de a deschide o Biblie.

Această experiență  provine de la MENA și toate numele au fost schimbate din motive de siguranță.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

21 – 27 noiembrie 2020

  • Rugați-vă pentru misionarii noștri valdenzi și pentru alții care încă lucrează în alte țări, departe de casă. Rugați-vă pentru misionarii pe care îi cunoașteți pe nume.
  • Rugați-vă pentru noi, ca biserică, să nu devenim distrași de la misiunea și scopul nostru, ci să continuăm să folosim orice ocazie pentru a împărtăși și a da mărturie altora că Isus vine curând.
  • Rugați-vă pentru membrii bisericii din America Centrală afectați de uraganele recente și de inundații.
  • Rugați-vă pentru cei care trăiesc în țări sărace, care se luptă să-și hrănească familiilr și să supraviețuiască în timpul carantinelor COVID.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission, grupului etnic Arain la care evanghelia încă nu a ajuns încă. În prezent nu cunoaștem niciun om care crede în Isus printre cei aproape 11 milioane de oameni din grupul etnic Arain din Pakistan. Roagă-te cu noi ca milioane de oameni Arain să-l cunoască pe Isus prin rețelele de socializare media și să se poată forma grupe de credincioși. Ceea ce este imposibil la om este posibil cu Dumnezeu!
Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *