Curcubeul dinaintea furtunii

de Stephanie McNeilus

Era ora 5:30 într-o dimineață de Sabat din luna iulie, vara aceasta. Soarele răsărea rapid când m-am așezat pe canapea pentru a-mi începe timpul devoțional. Mintea mea fusese preocupată de temutul „timp de strâmtorare” promis în profeția biblică. M-am temut cu disperare că nu voi rezista să stau pentru Isus dacă aș trăi în acel timp.

Când am început timpul de rugăciune, m-am întors și m-am uitat pe fereastra mea cea mare, orientată spre vest, pentru a vedea o furtună care se vedea la orizont venind direct spre mine. Norii erau întunecați. Fulgera. Am auzit zgomotul furtunii  și sunetele puternice ale tunetului. O furtună din Midwest ajungea curând la noi.

Am închis ochii și i-am spus câteva cuvinte lui Isus. Apoi, în mijlocul rugăciunii, m-am întors pentru a privi din nou pe fereastră. Spre uimirea mea, suspendat între mine și viitoarea furtună, am văzut un curcubeu strălucind în soarele dimineții! Erau două lucruri neobișnuite în legătură cu acest curcubeu. În primul rând, nu fusese nici o ploaie care să se amestece cu lumina soarelui pentru a-l crea și totuși era acolo. A fost un curcubeu la fel de strălucitor și viu ca cele pe care le văzusem până atunci. În al doilea rând, a apărut înainte de furtună, nu după. M-am uitat lung la curcubeu. Aici era un simbol al tuturor făgăduințelor lui Dumnezeu care stăteau între mine și furtuna care urma să vină.

Da, furtuna venea. Era ceva prin care va trebui să trec. Dar făgăduințele lui Dumnezeu sunt sigure! Ele sunt vii și veșnice și sunt menite pentru tine și pentru mine – stau gata să ne poarte prin toate furtunile vieții.

Cred că foarte curând o furtună vine asupra noastră. Aceia dintre noi care alegem să fim credincioși lui Dumnezeu vor fi urâți și persecutați într-un mod pe care nici măcar nu-l putem pătrunde. Și totuși, Dumnezeul nostru este credincios! El ne va elibera! „Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă şi întăritura mea!” (Psalmul 18: 2)

Când citiți despre Dumnezeu ca scut în acest verset, gândiți-vă la lucrurile de care El vă ocrotește. Nimeni nu poate spune dacă Dumnezeu va elibera pe cineva dintre noi de vătămare fizică sau pericol. Dar El ne-a izbăvit deja de condamnarea propriilor noastre păcate. Având această asigurare în mintea noastră, de ce trebuie să ne temem? Da, trebuie să trecem prin furtună. Dar sufletele noastre vor fi în siguranță în grija Creatorului nostru, a Scutului nostru! „Domnul este lumina și mântuirea mea; de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică ? Chiar o oștire de ar tăbărî împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar război de s-ar ridica împotriva mea, tot plin de încredere aş fi. Căci El mă va ocroti în coliba Lui, în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui și mă va înălţa pe o stâncă. „(Psalmul 27: 1 3, 5).

Curcubeul acela strălucitor pe care l-am văzut în acea dimineață furtunoasă de Sabat a fost un frumos memento al siguranței făgăduințelor lui Dumnezeu. Dar nu a fost doar pentru mine. A fost și pentru tine! Dăruiește-ți inima astăzi lui Isus. Trăiește astăzi în voia Lui pentru tine. Fă lucrarea pe care El o are pentru tine de făcut astăzi. Când vine furtuna, harul și făgăduințele Sale te vor ajuta să treci prin ea!

Stephanie McNeilus este asistentă medicală cu normă redusă și mamă cu normă întreagă. Locuiește împreună cu soțul și cei trei copii în Byron, Minnesota. Această mărturie a fost inițial împărtășită în Time to Get Ready Ministries și este retipărită cu permisiunea lor.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

31 octombrie – 6 noiembrie 2020

  • Rugați-vă ca să acordăm prioritate petrecerii timpului pe genunchi și memorării și studierii Cuvântului. Ni se spune: „Creștinii trebuie să se pregătească pentru ceea ce, în curând, va invada lumea ca o surpriză copleșitoare, și această pregătire să o facă prin studierea cu seriozitate a Cuvântului lui Dumnezeu și prin străduința de a-și conforma viața cu preceptele lui” (Profeți și Regi, p. 626).
  • Rugați-vă pentru bisericile noastre din Filipine. Un taifun în mișcare rapidă a inundat sate și a smuls acoperișurile, forțând mii de săteni să fugă în siguranță în provinciile de la sud de Manila.
  • Rugați-vă pentru cei care lucrează cu Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor  (ADRA) în timp ce încearcă să răspundă nevoilor și urgențelor globale din ce în ce mai mari.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission,  turcilor la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Doar 0,01% din cei 61 de milioane de turci din Turcia îl cunosc pe Isus. Rugați-vă împreună cu noi ca Evanghelia veșnică să avanseze cu putere în Turcia și ca milioane să-L accepte pe Isus ca Mântuitorul lor.
Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *