Copleșită, dar nu dărâmată

de Heather-Dawn Small

Lucrând de acasă a fost o binecuvântare și uneori o durere de cap. Câteodată se întâmplă prea multe lucruri în același timp și asta duce la o situație oarecum haotică. Începutul lunii septembrie 2020 a fost una din acele perioade. Mă pregăteam pentru examenul de doctorat și lucram la modificările finale ale propunerii mele până la un termen specific. Sora mai mare a soțului meu se muta și ea la noi după pierderea soțului ei. Mutam lucrurile prin casă pentru a-i elibera o cameră, așa că etajul casei noastre era într-o stare de dezordine cu mobilier, etc. pe hol și îngrămădit într-o cameră sau alta. De asemenea, aveam un termen la lucrarea  pentru examenul de licență al soțului meu.

Pe măsură ce ziua examenului meu comprehensiv se apropia, mă simțeam copleșită și super-stresată. Deci, m-am rugat și am continuat să mă rog în fiecare moment al acelor zile frenetice și agitate. Am contactat și câteva familii și prieteni să se roage pentru mine. Cu ajutorul lui Dumnezeu mi-am finalizat lucrarea și a doua zi am susținut examenul comprehensiv. Zece ore, pentru a răspunde la 4 întrebări. Fiecare răspuns conținea nu mai puțin de 20 de pagini tipărite. M-am rugat și mai mult. Tot timpul examenului am continuat să mă rog ca Tatăl meu să-mi amintească locul unui anumit răspuns într-un curs dat. Mi-a amintit de fiecare dată. Au fost cele mai lungi 10 ore din viața mea!

După terminarea examenului, eram convinsă că nu-l voi lua. M-am simțit copleșită de informațiile pe care credeam că nu le-am știut și cât de nepotrivite credeam că sunt răspunsurile mele. Dar Dumnezeu mi-a dăruit pace în timpul Sabatului. Luni dimineață a sosit e-mailul, anunțându-mă că am luasem examenul. Îmi venea să dansez pe tavan de bucurie. În schimb, am strigat de bucurie și am speriat-o pe biata mea cumnată, care în scurt timp s-a alăturat bucuriei mele.

Uneori viața este mai mult decât putem duce… Dar Dumnezeu este capabil să se ocupe de toate lucrurile și El ne vede și ne trece cu bine prin ele dacă avem încredere și credință. Versetul meu preferat, Filipeni 4:13. Această făgăduință și rugăciunile celorlalți m-au făcut să fac față acelor zile haotice și nebunești. Mulțumesc, Doamne.

Heather-Dawn Small este directorul departamentului Misiunea Femeii la Conferința Generală a adventiștilor de ziua a șaptea.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

24 – 30 octombrie 2020

  • Rugați-vă pentru cei care se află încă în calea incendiilor din această toamnă. Săptămâna trecută în Loveland Colorado din Statele Unite, atât personalul de la Vocea Profeției, cât și cel al Institutului Eden Valley au fost nevoiți să se evacueze din cauza celui mai mare incendiu din istoria statului Colorado. Focul încă arde în apropierea limitelor acestor proprietăți. Rugați-vă pentru aceste instituții adventiste speciale, ca Dumnezeu să continue să fie scutul și ocrotitorul lor.
  • Rugați-vă pentru cei din întreaga lume care au pierdut recolte sau mijloace de trai din cauza incendiilor, inundațiilor, COVID sau a altor dezastre naturale în această vară și toamnă. Rugați-vă pentru provizii supranaturale de la Dumnezeu.
  • Rugați-vă pentru conducătorii administrației locale. Biblia ne spune că Dumnezeu pune liderii în posturi și tot El îi dă jos pentru ca scopurile Lui să fie îndeplinite.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission uigurilor, la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Poate că nu ați auzit niciodată de ei, dar există aproape 11 milioane de uiguri care trăiesc în Asia. Doar 0,008% dintre uiguri cred în Isus. Fie ca Duhul Sfânt să lucreze cu putere în rândul acestui grup de oameni la care evanghelia încă nu a ajuns încă.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *