Câștigăm împreună

Când eram copii, fiecare plimbare devenea o cursă; fiecare temă la matematică lansa o competiție; fiecare recital era un loc pentru a ne demonstra măiestria. Jumătate dintre noi, în fiecare zi, am pierdut într-un fel – în cursa către căsuța poștală; în căutarea de a obține o notă mai bună; în speranța de a avea un moment strălucitor când am fost proclamați cei mai buni. Așa că ajungem pe la  jumătatea vieții cu un raft pe jumătate plin de trofee și un sentiment dureros că am pierdut mai mult decât câteva runde de golf și după-amiezile de tenis.

Ne petrecem prima jumătate a vieții transformând prietenii în competitori și petrecem cealaltă jumătate încercând să inversăm acest proces. A câștiga poate fi totul, dar în multe zile totul se poate simți remarcabil fără valoare. Harul ne oferă un mod diferit – un mod de a alerga cu alții, nu împotriva lor; un mod de a juca de bucurie și nu pentru triumf. În  această cursă nu sunt învinși, cu excepția celor care nu vor intra în cursă.

Apostolul Pavel, unul din cei mai duri oameni de pe această planetă, ne-a amintit cum toți pot împărtăși victoria finală: M-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.  De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. Harul ticsește linia de sosire cu milioane de câștigători. Iar Domnul, care judecă pe toată lumea, este încântat de rezultat. Deci, rămâneți în har. – Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei  Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 16 octombrie 2020

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *