Când Dumnezeu deschide ferestrele cerului!

de Linda Koh

Biserica noastră chineză a fost încântată când un cuplu misionar, care tocmai se întorsese de la slujirea de câțiva ani în China, s-a alăturat bisericii noastre. Au fost dispuși să ofere cursuri gratuite de ESL ca o modalitate de a-i învăța pe cei care vorbesc limba chineză să învețe engleza de bază. Acest lucru a încântat și întreaga biserică. Drept urmare, mica noastră grupă de rugăciune s-a adunat în fiecare săptămână pentru a se ruga despre acest proiect de misiune. Ne rugam de mai bine de un an ca Dumnezeu să ne trimită studenți chinezi pentru cursurile de ESL, dar s-au înscris  doar doi elevi. Se părea că Dumnezeu nu ne-a ascultat deloc rugăciunea. Am lăsat cărți de vizită la supermarketurile chinezești, am pus un banner în fața bisericii, dar nu s-a întâmplat nimic.

Cu toate acestea, grupa noastră de rugăciune nu s-a descurajat. Am continuat să aducem această cerere la tronul lui Dumnezeu. Apoi venit pandemia și în cele din urmă izolarea! Wow! Nu era nimic de făcut acum în ceea ce privește orele. Chiar dacă am fi avut studenți nimănui nu i s-ar fi permis să participe. Distanțare socială!

Într-adevăr, acest lucru nu ne-a diminuat spiritul și nici nu ne-a distrus încrederea în Domnul. Am continuat să pledăm înaintea lui Dumnezeu. Una dintre membrele noastre mai tinere a sugerat să facem publicitate acestui program de misiune în platforma sa WeChat. Am spus „De acord! Nu strică să încercăm.” Da, minuni au început să se întâmple! În decurs de 24 de ore, am avut peste optzeci de studenți care doreau să se înscrie. S-a format imediat un comitet de coordonare, au creat un formular de înscriere, au elaborat un program, au planificat nivelurile de clase de competență și au contactat profesorii necesari pentru a răspunde cerințelor imediate.

Nu am prea avut timp să ne gândim la ce urma să se întâmple după ce Dumnezeu a deschis ferestrele cerului și a turnat binecuvântările Sale asupra noastră. Dumnezeu ne-a săturat cu binecuvântările Sale! Deoarece aveam atât de mulți studenți care așteptau să se înregistreze, ne-am grăbit să găsim profesori nativi de engleză să facă față solicitărilor. Pe lângă cursurile obișnuite de limbă, oferim și cursuri de sănătate și de studiu biblic pentru studenți. Am terminat primul nostru curs în septembrie și vom continua cu cel de-al doilea curs. Șaizeci și cinci de studenți încă învață engleza, șase elevi urmând cursul săptămânal Discover Bible (Descoperă Biblia).

A răspuns Dumnezeu rugăciunilor noastre? Da, într-adevăr! El a tăcut o vreme ca să ne dezvoltăm răbdarea și încrederea în El. Dar când Dumnezeu răspunde, El deschide larg ferestrele cerului și revarsă o astfel de abundență de binecuvântări încât nu avem loc să le primim. Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că a deschis ferestrele Sale! Rugăciunea noastră este ca mulți dintre acești studenți să fie conduși să-L cunoască pe Isus Hristos și Evanghelia mântuirii.

Linda Koh este directorul Departamentului de Copii al Conferinței Generale.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

10-16 octombrie 2020

  • Continuați să vă rugați pentru întâlnirile Consiliului Anual de leadership, care au început în această săptămână. Toți liderii bisericii mondiale se adună împreună pe zoom pentru a planifica, a se ruga și lua decizii importante pentru anul următor și nu numai. Rugați-vă mai ales ca Duhul Sfânt să călăuzească întâlnirile și ordinea de zi.
  • În timpul Consiliului Anual, am auzit deja câteva mărturii uimitoare despre modul în care Dumnezeu lucrează în diferitele Diviziuni ale lumii, ca răspuns la rugăciune. Stăruiți în rugăciune ca importanța rugăciunii să continue să crească, deoarece aceasta este ceea ce aduce putere și eficacitate lucrării lui Dumnezeu.
  • Rugați-vă pentru guvern și pentru liderii politici, deoarece au multe decizii de luat în legătură cu evenimentele mondiale actuale. Rugați-vă ca planurile lui Dumnezeu să fie îndeplinite în modul și la timpul hotărâte de El.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission grupului etnic Bania, Asia de Sud, la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Șocant, 0% din acești 29 de milioane de oameni Îl urmează pe Isus. Înainte ca Isus să vină, Evanghelia trebuie să meargă la orice neam, trib, limbă și popor, iar aceasta include și grupul etnic Bania. Vă mulțumim foarte mult pentru că vă veți ruga ca Dumnezeu să miște cu putere inimile lor!

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *