Sunt copil al lui Dumnezeu

De Alex Niculăescu

Am experimentat ceea ce par a fi mini redeșteptări de-a lungul vieții. O astfel de redeșteptare  importantă s-a întâmplat la scurt timp după despărțirea părinților mei. Nu am avut cea mai bună relație cu niciunul dintre părinți până în acel moment. Mă luptasem mereu cu acceptarea și apartenența și căutam deseori acceptarea la cei din afara familiei, pentru că îmi doream prea puține de făcut cu familia.

În timp ce studiam Biblia, mai ales trecând prin viața lui David și a lui Isus și apoi comparându-le, mi-a venit ideea că trebuie să mă confrunt cu problema acceptării și apartenenței. Aici era vorba de doi bărbați care erau surghiuniți, persecutați, nu au fost acceptați de propria familie și totuși care au arătat o mare tărie în  situații dificile și încredere în cine erau.

Dar ce să spun despre mine? Văzusem câteva trăsături groaznice la părinții mei și mi-am promis că nu voi fi niciodată așa, iar acum iată-mă, adult, îmi dau seama că am multe dintre trăsăturile pe care mi-am promis că nu le voi avea niciodată.

Cuvântul lui Dumnezeu are o modalitate de a ne dezvălui numeroasele noastre defecte. În Exodul 34, Moise i-a cerut lui Dumnezeu să-i arate slava Sa și Dumnezeu a declarat lui Moise bunătatea și îndurarea Sa, dar a încheiat declarația cu expresia „dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!”

A pedepsit Dumnezeu nelegiuirea părinților mei în mine? Nu că El m-ar învinovăți pentru ceea ce făcuseră, dar a devenit evident că, dacă nu Îl lăsăm să intervină, putem repeta aceleași greșeli.

Cum am scăpat din acest cerc vicios?

Răspunsul a venit văzând că atât David cât și Isus aveau un Tată ceresc, Unul care nu păcătuiește. Aveam nevoie și eu de un alt Tată. Ar putea Dumnezeu să mă accepte cu adevărat ca fiu al Său?

Am îngenuncheat cu fața la pământ și am pus o întrebare simplă: „Doamne, m-ai accepta ca fiu al Tău?” Nu era imaginația mea. Cuvântul care s-a întors a fost o voce care a spus tare și clar: „Întotdeauna”.

Am început să plâng. Am fost copleșit de o pace și mulțumire pe care nu le trăisem niciodată în viața mea. Acum aparțineam cuiva.

Săptămâna următoare a fost cu siguranță una dintre cele mai proaste săptămâni dintr-o lungă perioadă de timp, dar nimic nu părea să mă deranjeze. Eram mult prea preocupat de bucuria că sunt copil al Dumnezeului Cel Preaînalt!

Ceea ce învățasem era un adevăr central pentru redeșteptare pe care suntem predispuși să-l uităm: Redeșteptare indică viață și semnifică astfel apropierea de Dătătorul vieții. Prea adesea, atunci când căutăm redeșteptare, ne concentrăm pe primirea puterii lui Dumnezeu. Chiar și Duhul Sfânt este tratat mai mult ca un lucru decât ca o Persoană atunci când cerem redeșteptare. Puterea lui Dumnezeu nu este doar un lucru care este revărsat asupra noastră pentru a îndeplini lucruri mari, ci mai degrabă, puterea lui Dumnezeu vine tocmai ca prezența lui Dumnezeu, care realizează lucruri mărețe.

Împreună cu ea vine și asigurarea că Îi aparținem și astfel, ne ridicăm deasupra situațiilor dificile, a slăbiciunilor noastre și a lucrurilor acestei lumi care încearcă să ne atace încrederea în Tatăl nostru.

Redeșteptarea poate veni numai după o perioadă de zdrobire completă, o perioadă a cercetării cine suntem în El. Când Dumnezeu va vedea în sfârșit o inimă în care El poate locui cu adevărat, atunci răspunsul Său natural va fi să o umple, nu doar cu puterea Duhului Sfânt, ci cu Hristos, prin prezența Duhului Sfânt. Adevărata redeșteptare este o relație nouă și adevărată cu Dumnezeu Însuși, care este Viața însăși.

Alex Niculăescu este pastor al mai multor biserici din Michigan, Statele Unite.

Motive de rugăciune ale bisericii mondiale
  • Rugați-vă pentru adventiști din Suva, Fiji. Ei folosesc parcul orașului ca centru urban de influență. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să ofere o slujire extinsă și să schimbe viețile prin această lucrare.
  • Rugați-vă pentru membrii adventiști, precum și pentru populația din Beirut, Liban, în timp ce aceștia suportă de consecințele teribilei explozii care a distrus părți mari ale orașului, inclusiv școli și biserici adventiste. Rugați-vă ca în toată această devastare lumina lui Isus să strălucească!
  • Rugați-vă pentru lucrarea Hope Channel (Speranța TV) din întreaga lume, precum și pentru numeroasele departamente ale mass-media conduse de biserică și de instituții adventiste.
Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *