Orice ar promite, El va face!

De Nhou Her

Am atât de multe lucruri pentru care să-L laud pe Dumnezeu!

Pentru a vă oferi câteva informații despre  mine, eu sunt Hmong [grup etnic din China] și sunt singurul creștin din familia mea numeroasă. Am crescut cu părinți poligami, iar religia noastră este șamanismul/animismul. Am făcut cunoștință prima dată cu creștinismul, pe când eram copil refugiat, prin intermediul unor misionari tineri de la Colegiul Weimar, care au făcut echipă cu Biserica adventistă Southgate și au lucrat în cartierul meu, la începutul anilor 1990.

Am pierdut contactul cu acești misionari până pe  vremea când eram la facultate. În facultate, am devenit prietenă bună cu Cheng, viitorul meu soț. Prin el am luat din nou legătura cu acești misionari! Cheng nu avea habar că participasem cândva la un studiu biblic al pastorului său de tineret. A fost minunat modul în care Domnul a orchestrat lucrurile!

Pe scurt, m-am căsătorit cu Cheng, m-am botezat, și de atunci am început să lucrăm pentru Domnul. Am crezut întotdeauna că Dumnezeu m-a chemat în lumina Sa minunată, pentru a putea străluci acea lumină celor care se află încă în întuneric.

În ianuarie 2020, în timp ce participam la GYC (o conferință de redeșteptare și misiune pentru tineri adulți, adventiști de ziua a șaptea) din Louisville, Kentucky, m-am hotărât să mă rog zilnic pentru șapte persoane. Am ales șapte membri ai familiei mele. Am început să mă rog și Dumnezeu a început să lucreze la inimile lor.

Sunt atât de fericită să vă spun că aceste șapte persoane au fost foarte receptive la lucrurile spirituale! Și este uimitor ce pot face rugăciunile!

Una dintre aceste persoane este tatăl meu. El a fost întotdeauna strict și foarte loial religiei sale șamane. Dar inima lui a fost înmuiată de Duhul Sfânt până în punctul în care mi-a cerut rugăciuni și chiar mi-a permis să mă rog pentru el personal! Mama mea vitregă a murit recent și Dumnezeu mi-a oferit ocazia de a împărtăși cu ea speranța noastră binecuvântată.

Mama mea vitregă era o altă persoană pentru care m-am rugat. A fost diagnosticată cu cancer de stomac și acum se odihnește în Domnul, dar am reușit să-i vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu, să mă rog cu și pentru ea. Am avut chiar ocazia să-i citesc din Biblia Hmong în cele mai întunecate ore, la spital, în timp ce aștepta rezultatul biopsiei. A fost minunat să o aud spunând că speranța ei este în Dumnezeu.

M-am rugat și pentru mama mea. Nu este ușor să fii prima soție într-o relație poligamă. Știam că, dacă nu-L cunoaște pe Dumnezeu, se va simți mizerabil. Am vizitat-o ​​de câteva ori anul acesta și am putut vedea câtă bucurie are acum. Mi-a împărtășit că asculta muzică creștină Hmong și a început să asculte un pastor Hmong predicând pe YouTube. Ea mi-a povestit cum a răspuns Dumnezeu la rugăciunea ei specifică într-o anumită ocazie și acest lucru i-a arătat puterea lui Dumnezeu.

Două dintre surorile mele mai tinere pentru care m-am rugat au devenit interesate de studii biblice! Au cerut să studiem Geneza pentru că voiau să știe cum a început totul, așa că asta am studiat. Am studiat timp de trei săptămâni și a fost așa o bucurie să am onoarea de a-mi conduce surorile la Hristos, în Cuvântul Său. De asemenea, Dumnezeu mi-a deschis ușa să fac și lucrare misionară medicală pentru ele.

Cealaltă soră pentru care m-am rugat a început să ceară rugăciuni pentru liniște sufletească. Dumnezeu mi-a oferit multe ocazii să-i fiu de folos.

M-am rugat și pentru un frate mai mic. Îi place să cânte. Într-o zi, mi-a trimis un mesaj pe Facebook, întrebând dacă știu vreun cor al bisericii la care s-ar putea alătura. După ce m-am rugat în legătură cu acest lucru, l-am pus în legătură cu corul de tineri al bisericii adventiste din Sacramento. Au fost entuziasmați să poată să facă ceva pentru el, dar nu a avut încă șansa de a participa la repetiții din cauza apariției COVID-19.

În urmă cu două săptămâni, am simțit un impuls de la Duhul Sfânt, așa că l-am întrebat pe fratele meu dacă ar vrea să facem studii biblice și el a spus DA! Sunt atât de fericită să vă spun că am terminat deja trei studii cu el! De asemenea, i-am dăruit o Biblie nouă și a fost foarte fericit. Este deschis și cercetează. Iubește muzica așa că l-am învățat o melodie creștină la fiecare studiu.

Dumnezeu este atât de bun, prieteni!

El este atât de credincios Cuvântului Său!

Orice ar promite, El va face!

Nhou Her este căsătorită cu Cheng Vang de 15 ani și împreună au servit la plantarea bisericii adventiste Hmong din Sacramento/Oroville, CA din 2005. În prezent, lucrează îndeaproape cu diverse departamente pentru a ajunge la oamenii Hmong din Divizinea Nord Americană și în străinătate prin plantarea de biserici, traducere de literatură și producție de media.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

  • Rugați-vă pentru școlile adventiste din întreaga lume și pentru profesorii lor, în timp ce încearcă să vadă cum să înceapă cel mai bine noul an școlar în timpul pandemiei.
  • Rugați-vă pentru o creșă și un centru comunitar care operează în Bad Aibling, Germania. Este unul dintre mai multe centre de familie și creșe adventiste din Germania. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să binecuvânteze această lucrare și să reverse dragostea Lui în personal și copii deopotrivă.
  • Rugați-vă pentru Biserica adventistă sudaneză de ziua a șaptea din Ramses, pentru Academia Nile Union și pentru lucrarea bisericii adventiste din Egipt.
  • Rugați-vă pentru lucrarea din Vaughan, Canada. Este nevoie de o descoperire. Membrii au studiat și L-au împărtășit pe Hristos cu mulți din localitate, dar mulți sunt reticenți să ia o decizie pentru Hristos. Rugați-vă ca ei să asculte chemarea Duhului Sfânt.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

  1. ionbuciuman

    Promisiunile lui Dumnezeu nu sunt soluții de circumstanță, cum ni se poate întâmpla nouă uneori (adică promitem ceva atunci când suntem la ananghie și nu mai știm ce să mai facem). Promisiunile lui Dumnezeu sunt deliberate și integrate perfect într-un program larg cuprinzător, în care elementele constitutive sunt în armonie perfectă unele cu altele. Am spus, elementele constitutive, gândindu-mă la interdicții, sfaturi, avertizări, porunci, încurajări și binecuvântări. În acest context. promisiunile divine au rolul de a ne motiva și a ne stârni încrederea în puterea Sa de a interveni eficient în orice împrejurări și în orice condiții. Ele ne fac mai conștienți de rolul de instrumente ale voiei Sale afleți în mâna Sa și în dragostea Sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *