Ziua 77 – Împuternicit pentru slujire

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului. – Fapte 1:8

”Slujitorii lui Dumnezeu nu dispun toți de aceleași daruri, dar toți sunt lucrătorii Lui. Fiecare trebuie să învețe de la Marele Învățător şi apoi să comunice ceea ce a învățat. Nu toți fac aceeași lucrare, dar sub influența sfințitoare a Duhului Sfânt, ei sunt  toți uneltele lui Dumnezeu. Dumnezeu folosește o diversitate de daruri în lucrarea Sa de a câștiga suflete din armata lui Satana.” – Ye Shall Receive Power, p.  192

Întrebări de meditat

 • Este un lucru captivant să participi la lucrarea lui Dumnezeu de a atrage oamenii către Isus. Tu, cu talentele, abilitățile și influența ta, poți fi un agent al harului în această lume! Este fantastic!
 • Când viața ta este predată lui Dumnezeu și vei fi umplut cu Duhul, El te va împuternici să-ți faci partea în minunatul privilegiu al câștigării de suflete! El îți va sfinți abilitățile și îți va oferi darurile Sale spirituale pentru a îndeplini orice sarcină pe care El o pune înaintea ta.
 • Îți vei dedica astăzi viața lucrării de a câștiga suflete cu Isus?
 • Vei avea încredere că Duhul Sfânt te va împuternici să faci chiar și sarcini aparent imposibile?
 • Îi vei cere lui Isus să te boteze cu Duhul în timp ce te angajezi să ajungi la lumea din jurul tău?

Motive de laudă

 • Maria F.: Biserica noastră a fost binecuvântată să fie unită în rugăciune pe parcursul celor 100 de zile de rugăciune. Biserica simte pacea lui Dumnezeu și vede mâna puternică a lui Dumnezeu.
 • Ronald L.: În timpul carantinei, un grup mic format, în mare parte din foști adventiști și persoane interesate de curând, s-a angajat activ în studiul Bibliei. În calitate de pastor al districtului, m-am întâlnit cu acel grup mic, conducând un serviciu de închinare pentru redeșteptare. La finalul întâlnirii, am organizat un serviciu de spălare a picioarelor și de Cină și, spre uimirea noastră, la acest serviciu au participat 52 de membri. 60% dintre participanți erau foști și noi membri care l-au acceptat pe Isus și au făcut legământul lor puternic prin participarea la  Sfânta Cină. Aș dori să-L laud pe Dumnezeu pentru faptul că a inclus Papua Noua Guinee în cele 100 de zile de rugăciune din ziua 57. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor voastre a doua zi, 23 mai, conducând oile Lui pierdute înapoi în staulul Său. Lăudat să fie Dumnezeu!
Motive de rugăciune  – Joi, 11 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru bisericile din insulele din Caraibe, care, în afară de a face față pandemiei, trebuie acum să se pregătească pentru sezonul de uragane 2020.
 • Rugați-vă pentru slujirea membrilor Bisericii Adventiste Ellicott City, MD, SUA, angajați în lucrarea de colectare de măști, mănuși și ochelari pentru personalul medical.
 • Rugați-vă pentru Biserica Tineretului din Setagaya, care lucrează pentru a construi relații cu cei din localitatea lor. Rugați-vă pentru tinerii și liderii lor care caută modalități creative de a-și servi orașul.
 • Rugați-vă pentru un Centru Urban de Influență în San Jose, Costa Rica, care oferă cursuri de muzică și mișcare, consiliere familială, studii biblice și multe altele. Cereți lui Dumnezeu să binecuvânteze această lucrare și să trimită oamenii care au nevoie cel mai mult să-L cunoască.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Când Dumezeu îți dă putere, îți dă și un proiect în care s-o folosești. În afara programului Lui este ilicit să folosești puterea Lui. De fapt, am impresia că în momentul în care cineva încearcă să deturneze în interes personal purerea Lui, aceasta se deconectează automat și cel care încearcă acest tric, devine neputincios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *