Ziua 50 – Transformat de iubirea lui Dumnezeu

De Derek Morris

 Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea! – Ieremia 31:3

Mary Ann Roberts a crescut într-o casă creștină, dar, ca tânără, nu și-a asumat niciodată un angajament personal față de Isus ca Mântuitor și Domn. După facultate s-a căsătorit, soțul ei s-a angajat în cadrul armatei și s-au mutat în Europa. Acolo Mary Ann a abandonat orice legătură cu biserica și a devenit dependentă de petreceri.

În 1983 a ajuns foarte jos. În toiul unui chef ce dura tot weekendul, s-a îmbătat atât de tare și i-a fost de rău, încât nu a putut să participe la o reuniune de familie. Acesta a fost momentul în care Mary Ann a decis să-L invite pe Dumnezeu înapoi în viața ei. Imaginea vie care i-a venit în minte în acel moment decăzut din viața ei, era cea a unui Tată iubitor alergând pe drum pentru a-l întâlni pe copilul Său risipitor. Mary Ann știa că ea era acel copil.

Dându-și seama că trebuia să facă niște schimbări radicale în stilul ei de viață, a scris unui pastor creștin și i-a spus despre dorința și hotărârea ei de a deveni urmaș al lui Isus. Soția pastorului a înțeles cât de dificilă va fi tranziția și a sprijinit-o pe Mary Ann, sunând-o la telefon în fiecare dimineață, timp de un an de zile, pentru a se ruga cu ea.

Chiar dacă Mary Ann a început să participe la serviciile unei biserici creștine și Dumnezeu a devenit o parte vitală din viața ei, ea simțea că încă mai lipsea ceva – că Dumnezeu avea ceva special pentru ea, ceva ce ea nu descoperise încă. Întotdeauna și-a dorit să-și continue educația și a decis să se întoarcă la școală. Poate că școala ar umple golul din inima ei. S-a înscris și a fost acceptată într-un program post universitar de știință și în cele din urmă a terminat un doctorat în neuro-știință. Dar cumva viața părea încă incompletă.

În vara anului 2001, Mary Ann a participat la o o adunare de corturi în Carolina de Nord. Era interesată mai ales de socializarea cu prietenii, așa că s-a așezat în spatele sălii de conferințe. Cu toate acestea, în timpul uneia dintre întâlniri, ea a auzit pe un evanghelist invitând pe cei interesați de participarea la un proiect de slujire în Kenya să se întâlnească cu el după încheierea slujbei.

„De obicei, îmi place să întorc problema pe toate părțile înainte de a acționa”, își amintește Mary Ann. „Dar parcă cineva stătea în fața mea și arăta direct spre mine.” La sfârșitul întâlnirii, s-a dus direct până în fața sălii, cu convingerea profundă că Dumnezeu o chema să participe la proiectul de slujire din Kenya. După ce a discutat cu Mary Ann, evanghelistul a invitat-o ​​să conducă o serie de întâlniri în comunitatea primitivă din Rongo, Kenya. Mary Ann nu avea experiență în a vorbi în public. Nu avea nicio pregătire de omiletică și absolut nici o experiență în activitatea de misiune din linia întâi. Nu-i trecuse niciodată minte că Dumnezeu îi va cere să devină predicator. Dar era deschisă lucrării Duhului Sfânt în acea zi și, în propriile ei cuvinte, a început să se roage o rugăciune foarte radicală: „Doamne, îți dau voie să mă arunci în secerișul Tău.”

Dacă trecem rapid peste câteva luni, o găsim pe Mary Ann a călătorind în Kenya pentru a face exact ceea ce Dumnezeu o chemase să facă. Deși era speriată în fiecare seară când se ridica să predice, ea a simțit pe Dumnezeu vorbind prin ea mulțimii adunate în piața orașului. La sfârșitul ciclului de  prezentări, peste 500 de oameni și-au mărturisit dragostea pentru Isus prin botez. După cum vă puteți imagina, Mary Ann a fost plină de bucurie – o mare bucurie! Iar acea bucurie nu a dispărut. Mary Ann a continuat să predice, să împărtășească dragostea lui Dumnezeu și să urmeze conducerea Lui. Și-a găsit chemarea când i-a dat lui Dumnezeu permisiunea să o folosească în secerișul Lui.

Îi vei da și tu permisiunea lui Dumnezeu de a te folosi în secerișul Lui? S-ar putea să nu arate la fel ca în urmă cu trei luni, înainte de criza COVID-19. Dar încă sunt multe de făcut și multe suflete așteaptă să audă veștile bune! Roagă-te și  întreabă-L ce-ar vrea să faci tu!

Derek Morris este președintele Hope Channel International. Pentru mai multe scrieri care să vă inspire, vă încurajăm să citiți cartea săptămânii de Derek Morris, intitulată The Radical Prayer, care a fost preluată în devoționalul acestei săptămâni.

Întrebări de meditat:

 • Cum este viața noastră astăzi?
 • I-am dat lui Dumnezeu permisiunea să ne folosească în secerișul Lui?
 • Dacă ne simțim îndepărtați de Dumnezeu, să ne amintim că El așteaptă cu brațele dragostei deschise să ne întoarcem la El. Nu doar că vrea să ne ureze bun venit acasă, dar are și un loc special de slujire pentru fiecare dintre noi.
 • Vom deschide inimile noastre la chemarea Lui?

Provocare la cercetarea inimii:

Uită-te în jur la diferitele moduri în care Dumnezeu îți arată iubirea Sa. Poate că vei vedea dragostea Lui prin alții, prin natură sau prin alte mijloace. Când descoperi dragostea Lui într-un mod unic, scrie-o, apoi împărtășește-o cu două persoane în această săptămână, în timp ce ceri împlinirea textului din Ioan 15:12. Fă-ți un obicei din a căuta dragostea lui Dumnezeu și a căuta căi unice prin care poți împărtăși dragostea Lui cu alții.

Tatăl nu ne iubește ca urmare a marii Sale jertfe aduse pentru noi, ci El a adus această jertfă pentru că ne iubește. Domnul Hristos a fost mijlocul prin care Tatăl a putut să-și reverse asupra unei lumi căzute în păcat nemărginita Sa iubire. „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine”. 2 Corinteni 5, 19… O astfel de iubire este fără egal. Să fim numiți copii ai împăratului ceresc! Prețioasă făgăduință! Tema celei mai profunde meditații! Iubirea fără seamăn a lui Dumnezeu pentru o lume care nu L-a iubit! – Calea către Hristos, p. 13, 15.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 1, ”Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
 • Derek J. Morris, The Radical Prayer

MOTIVE DE LAUDĂ:

 • Elizabeth W.: „Laud pe Dumnezeu pentru puterea Lui de vindecare!”
 • Membru în U.K .: „Lăudați-l pe Dumnezeu că ne-a auzit rugăciunea și că ne-a dat în mod miraculos hrană și ajutor financiar la momentul potrivit. De asemenea, pentru vindecarea problemelor mele la spate!”
 • Oamenii de știință lucrează cu nerăbdare să găsească un vaccin și remedii care să ajute la încetinirea virusului. S-au făcut multe progrese și există speranță!
Motive de rugăciune – Vineri, 15 mai 2020
 • Rugați-vă pentru o inimă doritoare de a fi folosită de Dumnezeu oricând și oriunde ne cheamă El.
 • Rugați-vă pentru ca toate evanghelizările online și activitățile digitale ale bisericii să fie folositoare și mult binecuvântate.
 • Rugați-vă pentru tinerii care sunt în valea deciziei pentru sau împotriva lui Hristos. Rugați-vă să experimenteze dragostea și adevărul lui Isus și să-I slujească cu bucurie toată viața.
 • Rugați-vă pentru numeroase grupuri ale bisericii din întreaga lume care nu au o clădire în care să se întâlnească și care caută să găsească teren. Rugați-vă și ca Dumnezeu să trezească toți membrii ca să se implice în activități de plantare de biserici.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Când iubirea lui Dumnezeu este primită în suflet descoperim frumusețea semenilor, nevoile și sensibilitățile lor ca să-i putem iubi cum îi iubește El. Începe să se contureze astfel coloana de la dreapta tronului a celor care îi slujesc pe cei mai neînsemnați frați ai lui Hristos, acordându-le ajutor, încurajare și înțelegere. Iubirea lui Hristos vine la pachet și cu viziunea și capacitatea de a o folosi în mod adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *