Ziua 21 – Să vorbim cu credință

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ştiu de acum că Domnul scapă pe unsul Său şi-i va răspunde din ceruri, din locaşul Lui cel Sfânt, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.  Unii se bizuie pe carele lor, alţii, pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru. Psalm 20:6-7

„Să luăm Cuvântul Domnului Hristos ca asigurare. Nu ne-a invitat oare să venim la El? Niciodată să nu ne îngăduim a vorbi într-un mod descurajator și lipsit de nădejde. Dacă am face astfel, vom pierde foarte mult. Privind la aparențe și plângându-ne atunci când dificultățile ne presează, nu facem decât să dăm dovadă că avem o credință bolnavă și slabă. Să vorbim și să lucrăm cu o credință de neînvins. Domnul este bogat în mijloace, lumea este a Lui. Să privim cu credință spre cer. Să privim la El care are lumină, putere și eficiență.” Parabolele Domnului Hristos, p. 146

Întrebări de meditat:

Ce înseamnă să vorbești și să acționezi cu credință? Dacă avem o credință slabă, cum să creștem mai tari în credință? (Vezi Romani 10:17). Împărtășește cuiva astăzi o experiență în care Dumnezeu te-a făcut să crești în credință sau dă cuiva mărturie despre un răspuns primit la rugăciune.

Motive de laudă:

Lăudăm Domnul pentru solia reformei sanitare pe care ne-a dăruit-o și care ne permite să fim mai puternici pentru a lupta împotriva bolilor și infecțiilor. Lăudăm pe Domnul pentru multe moduri prin care El ne permite să împărtășim această solie altora.

Motive de rugăciune – Joi, 16 aprilie 2020
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să ne ajute în continuare să devenim un popor cu o credință puternică, pentru că știm că vor veni încercări mult mai dificile.
  • Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra poporului lui Dumnezeu, astfel încât lucrarea să poată fi terminată și să putem merge acasă.
  • Rugați-vă pentru înțelepciune pentru pastori și administratori, în timp ce ei încearcă să mângâie, să încurajeze și să conducă în mijlocul haosului.
  • Rugați-vă ca noi, ca popor, să facem tot posibilul să trăim principiile de sănătate pe care le-am învățat ca organismul nostru să poată avea sisteme imunitar puternic.
  • Rugați-vă ca dragostea lui Dumnezeu să ne umple atât de mult, să ne miște, să ne zdrobească din nou inima, încât să nu o putem păstra pentru noi, ci să o împărtășim cu cei care nu au nicio speranță.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Tragedia Veacurilor, capitolul 37 – Scripturile o apărare sigură
  • Frank și Michael Hasel, Cum să interpretăm Scriptura, introducere la lecțiunile de adulți ale Școlii de Sabat pentru trimestrul 2.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *