Ziua 18 – Privind dincolo de ceea ce se vede

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Tomo’ i-a zis Isus, ‚pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut.’” Ioan 20:29

”Adesea, viața creștinului este plină de pericole, iar datoria pare greu de îndeplinit. El își imaginează o ruină iminentă în față și sclavie și moarte înapoi. Totuși vocea lui Dumnezeu îi spune cu claritate: Mergi înainte. Să ne supunem poruncii, chiar dacă privirile noastre nu pot pătrunde întunericul. Obstacolele care împiedică progresul nostru nu vor dispărea niciodată din fața unei persoane care stă pe loc, plină de îndoială. Cei care amână ascultarea până când toate incertitudinile vor dispărea și până când nu va mai fi nici un risc de a da greș sau de a fi biruiți nu vor asculta niciodată. Credința privește dincolo de dificultăți și se bazează pe ceea ce nu se vede, chiar pe Cel ce este Atotputernic, prin urmare ea nu poate fi înfrântă. Credința este strângerea mâinii lui Hristos în orice urgență.” Slujitorii Evangheliei  p. 262

Întrebări de meditat:

Este ușor să credem ce vedem, dar cum e cu lucrurile pe care nu le putem vedea?

Care sunt modalitățile prin care putem crește credința în Cuvântul lui Dumnezeu, chiar dacă nu am văzut încă împlinirea lui?

Ni s-a spus că Credința este un dar. Bazat pe Efeseni 2: 8 și Fapte 3:16, de unde primim acest dar uimitor?

Motive de rugăciune –luni, 13 aprilie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ: În Papua Noua Guinee, în afară de evangheliști, nici pastorii nici predicatorii laici nu mai pot călători în țară, din cauza interdicțiilor de călătorie COVID-19, pentru evenimentul anterior programat – Implicarea Totală a Membrilor, care trebuia să aibă loc în luna mai. Cu toate acestea, localnicii din Papua Noua Guinee s-au reunit deja anul trecut, organizând zeci de mii de studii biblice și au inițiat mii de întâlniri locale cu invitați laici și pastori. Și deja își fac planuri pentru un alt mare efort evanghelistic ce va avea loc  după ce trece actuala pandemie COVID-19. Încă odată, acolo unde dușmanul a vrut să facă rău, Dumnezeu întoarce răul într-un bine și mai mare.

  • Rugați-vă pentru protecția lui Dumnezeu asupra țării și oamenilor din Papua Noua Guinee și, de asemenea, pentru conducerea lui Dumnezeu în luarea deciziilor pentru guvernul PNG și profesioniștii săi din domeniul sănătății, în timp ce se luptă cu COVID-19.
  • Rugați-vă ca ceea ce face Dumnezeu în Papua Noua Guinee prin membrii bisericii locale să aibă și mai mult succes decât planurile făcute inițial. Rugați-vă să nu existe lupte tribale, întrucât planurile sunt făcute să meargă înainte.
  • Rugați-vă pentru credincioșii care sunt încarcerați în diferite închisori din întreaga lume. Rugați-vă pentru putere pentru a asista colegii deținuți în timpul acestei crize.
  • Rugați-vă pentru o mică brutărie și un centru de misiune din Jönköping, Suedia, să ajungă și mai mult la oameni, astfel încât mulți să-L cunoască pe Isus și să-L accepte ca Mântuitor. Rugați-vă pentru mai multe persoane interesate de studii biblice și mai multe convertiri.
  • Rugați-vă și pentru bisericile locale din întreaga Suedia, care sunt mici și compuse în mare parte din persoane în vârstă. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă mai mulți tineri în bisericile din Scandinavia și ca El să protejeze aceste mici adunări în timpul acestei pandemii COVID-19.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Tragedia Veacurilor, capitolul 37 – Scripturile o apărare sigură
  • Frank și Michael Hasel, Cum să interpretăm Scriptura, introducere la lecțiunile de adulți ale Școlii de Sabat pentru trimestrul 2.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *