Ce moștenire vom lăsa?

Toți ne dorim să facem o deosebire care să dureze! Cu toții sperăm să lăsăm o moștenire care să dureze. Cu toate acestea, adesea viețile noastre devin incredibil de ocupate în timp ce încercăm să realizăm cât mai mult. Ca rezultat, ce devine moștenirea noastră atunci?

J. N. Andrews, un pionier adventist, era un om extrem de ocupat, dar ne-a lăsat o moștenire uimitoare. O mare parte din aceasta a fost cartea sa ”Istoria Sabatului și a primei zile a săptămânii.” Pentru că pastorul Andrews a dormit într-un pat la biroul editurii Review în timp ce scria această carte, a descoperit că era dificil să găsească un loc retras unde să se roage în timpul zilei.

M.S. Boyd, un observator direct, relatează povestirea:

”Pastorul Andrews a spus că trebuie să găsească un loc în care să se poată ruga pentru ajutor divin și claritate de gândire. A căutat prin clădire, dar nu a putut găsi alt loc retras decât în pod, acolo unde erau depozitate numere vechi ale publicațiilor periodice. Așa încât a transformat podul în sanctuarul său și de multe ori îl puteam vedea croindu-și drum prin zețărie către o scară aproape perpendiculară care ducea către locul slab luminat, prost ventilat, unde petrecea ore întregi stăruind în rugăciune, cerând înțelepciune pentru a prezenta corect adevărurile privind istoria Sabatului, adevăruri care au luminat de atunci lumea.” (M.S. Boyd, ”Prima broșură italiană” Review and Herald, 18  septembrie 1924, p. 61).

Ce exemplu incredibil  de prioritizare a unui timp îndelungat de rugăciune! Ar trebui oare să fim surprinși de impactul etern al lucrărilor lui J.N. Andrews? Ellen White afirma în mod clar: ”Numai lucrarea săvârșită cu multă rugăciune şi sfințită prin meritele lui Hristos se va dovedi în cele din urmă a fi folositoare spre bine” (Viața lui Iisus, p.362).

Acum, să fim sinceri, când lucrurile se aglomerează, când am rămas în urmă la lucru, când ne întrebăm cum vom reuși să facem tot ceea ce trebuie făcut – cât de des ne facem timp în decursul zilei ca să ne rugăm? Atunci când o întâlnire a comitetului ține atât de mult încât este frustrant, ultimul lucru pe care mulți vor să-l audă este: ”haideți să petrecem un timp rugându-ne împreună.” Dar Scriptura spune clar: ”.. rugăciunea fierbinte, eficientă… are mare putere” (Iacov 5:16).

Este clar că trebuie să ne schimbăm prioritățile!

”Nimeni să nu simtă că este prea ocupat ca să se roage, prea plin de grijile afacerilor ca să mai petreacă din când în când cincisprezece minute pentru a căuta sfat de la Dumnezeu. Frații mei, depindeți întrutotul de Dumnezeu. Când procedați altfel, atunci este timpul pentru o pauză.  Opriți-vă chiar acolo unde vă aflați și schimbați ordinea lucrurilor” (Manuscris 24, 1891).

Zac Page este pastor la biserica adventistă Templeton Hills din California centrală. El și soția lui Leah sunt pasionați de rugăciune și de a ajuta oamenii să dezvolte o umblare sinceră, autentică cu Dumnezeu.

Aplicație practică

4543060842_e4fdb33047_b-150x150Este ușor să ratăm lucruri importante din cauză că suntem prea ocupați sau din cauza lipsei de prioritizare așa că ne consumăm viața cu lucruri minore sau lumești.

Vrem să te încurajăm să-ți iei câteva momente în care să scrii câteva ținte spirituale pe care dorești să le realizezi în următoarele luni sau anul acesta.  Apoi scrie câteva metode prin care poți face ca aceste ținte să devină realitate. Poate te vei scula mai devreme ca să poți avea mai mult timp de calitate cu Dumnezeu. Sau poate vei renunța la vreo activitate  sau la vreo pasiune nu tocmai necesară. Cere lui Dumnezeu să-ți arate cum vrea El să mergi mai departe și apoi cere împlinirea făgăduințelor Lui pe măsură ce tu asculți de ceea ce El îți cere.

Inspirația ne spune:

”Ori de câte ori probleme minore ocupă atenția, puterea divină, care este necesară pentru creșterea și prosperitatea bisericii și care ar aduce cu ea toate celelalte binecuvântări, lipsește, deși ea este oferită în toată infinita ei plinătate… Pentru botezul zilnic cu Duhul Sfânt, fiecare lucrător ar trebui să înalțe rugăciunile lui către Dumnezeu. Grupuri de lucrători creștini ar trebui să se adune pentru a cere un ajutor deosebit, înțelepciune cerească, pentru ca să știe cum să plănuiască și cum să aducă la îndeplinire, cu înțelepciune, aceste planuri… Prezența Duhului Sfânt cu lucrătorii lui Dumnezeu va da vestirii adevărului o putere pe care nici toată puterea sau slava lumii n-o poate da” (Faptele Apostolilor, p.50).

”Îngerii Domnului se alătură acelora care cu o inimă plină de umilinţă caută călăuzirea divină. Duhul Sfânt este dat ca să le deschidă bogăţia comorilor adevărului” (Parabole, p.59).

Părinte ceresc, ajută-ne să înțelegem ce înseamnă să facem din Tine prima noastră prioritate. Ajută-ne să săpăm adânc în Cuvântul Tău pentru ca să fim bine înrădăcinați și să putem să fim în stare să lăsăm o moștenire durabilă pentru slava Ta. În Psalmul 1:1-3, Tu ne spui: ”Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea DOMNULUI, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit.” Pentru aceasta ne rugăm, Doamne. Vrem ca viața noastră să prospere și să aducă roadă pentru Împărăția Ta. Te rugăm ajută-ne să îndepărtăm chestiunile minore care ne consumă timpul și ne țin departe de Tine. În numele prețios al Domnului Isus, Amin!

Făgăduința a cărei împlinire s-o cerem: Psalm 27:4.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *