Ziua 28 – Marți, 21 Aprilie

Îndrăznind să cerem chiar mai mult!

Day28-150x150Pasaj Biblic de Meditat: Efeseni 3:14-21

Verset Cheie: “Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi.” Efeseni 3:20

Alexandru cel Mare este un rege renumit pentru cuceririle sale. Deși a trăit cu mult înainte de Hristos (aproximativ 300 Î.H.), renumele lui dăinuie până astăzi.

Pe lângă faptul că a câștigat multe bătălii, împăratul Alexandru era și un conducător plin de compasiune. În fiecare an punea deoparte o zi pe care a denumit-o „ziua compasiunii”. Se spune că în această zi specială, erau aleși la întâmplare diferiți oameni de pe întreg regatul. Acestor oameni li se oferea oportunitatea de a veni la împărat și a-i cere ceva deosebit.

Majoritatea oamenilor cereau mâncare, haine, bani, medicamente și așa mai departe. Dar, într-un an, a fost un om care a îndrăznit să ceară mai mult. El a cerut un palat, dar nu doar un palat ci unul complet mobilat și cu o sală mare în care să poată să-și pună la masă toți prieteni. Spre uimirea tuturor, împăratul Alexandru i-a îndeplinit dorința.

Atunci când a fost întrebat de ce a răspuns pozitiv unei asemenea cereri, regele a răspuns: „Acest om este primul care m-a făcut să simt că sunt rege, pentru că doar eu am puterea de a îndeplini o așa dorință!”

Această povestire mi-a marcat viața pentru că îmi amintește de Dumnezeul minunat pe care Îl slujim și de cât de puțin Îi cerem. Și m-a făcut să mă întreb de ce deseori, alegem să ne limităm la binecuvântări superficiale în timp ce noi slujim Regelui universului. M-a făcut să mă întreb de ce ne mulțumim cu a supraviețui spiritual în timp ce Dumnezeu tânjește după o relație cu noi mult mai profundă și bogată. Cred că mult prea mulți creștini adventiști de ziua a șaptea se mulțumesc cu a fi pitici din punct de vedere spiritual, când Dumnezeu ne cheamă pe noi, Israelul zilelor noastre, să devenim uriași care să stea la spărtura zidului, mijlocind pentru cei pierduți.

Dumnezeu poate și dorește să lucreze în moduri minunate, dar lipsa noastră de credință Îi limitează puterea de a lucra în viața noastră. De fapt, ni se spune: „Orice greșeală săvârșită de copiii lui Dumnezeu trebuie pusă pe seama lipsei lor de credință.”(Patriarhi și Profeți, p.657)

Să nu lăsăm ca îndoielile noastre să ne mai limiteze, ci haideți să ne punem încrederea în Scriptura, care ne spune: “Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi.” (Efeseni 3:20)

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Dragul nostru Tată ceresc, pe măsură ce continuăm să ne rugăm în decursul acestor 100 zile de rugăciune, ajută-ne să îndrăznim să cerem mai mult! Ajută-ne să continuăm să îndrăznim să cerem mai mult în umblarea noastră cu Tine și pentru biserica noastră. Avem nevoie de ceea ce numai Tu ne poți da. Avem nevoie ca să lucrezi cu putere pentru noi. Iartă-ne lipsa de credință și iartă-ne pentru rugăciunile slabe. Iartă-ne că prin necredința în Cuvântul Tău, limităm ceea ce poți face pentru noi. Îți mulțumim Isuse că ne dai inimi noi și o nouă perspectivă asupra măreției Tale, căci nu ești doar un rege pământesc, ci ești Regele universului. Te iubim Doamne, Amin!

Scris de Melody Mason

(Melody este autoarea cărții „Daring to Ask for More: Divine Keys to Answered Prayer”, și coordonatoarea celor 100 Zile de Rugăciune. Melody locuiește momentan în Silver Spring, Maryland).

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru ca Ploaia Târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu, dar știm făgăduința Lui! Să cerem continuu până se va împlini! (Mai bine mai curând decât mai târziu!).
  2. Rugați-vă ca “Ceea ce ar fi putut să fie” în 1901să se petreacă în 2015 pentru a grăbi revenirea lui Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca toți să înțeleagă că trăim timpul sfârșitului și că mesajul profetic al lui Dumnezeu trebuie să răsune fără ezitare în lumea întreagă.
  4. Rugați-vă ca un spirit de umilință autentică și o purtare liniștită, asemenea lui Hristos să conducă prezentările și discuțiile care vor avea loc și să dăm pe față dragoste și respect pentru ceilalți.
  5. Rugați-vă ca lideri de program și coordonatorii tuturor întâlnirilor, să fie conduși de Duhul, iar toate întrunirile să nu fie doar lucrări, ca de obicei, ci să aibă ca rezultat schimbarea vieții.
  6. Rugați-vă ca Dumnezeu să umple Alamodomul (clădirea unde va avea loc sesiunea Conferinței Generale) cu prezența Sa și ca oamenii să simtă puterea Duhului Sfânt de îndată ce intră acolo.
  7. Rugați-vă ca personalul neadventist care lucrează la Alamodome să simtă dragostea și prezența lui Dumnezeu în toți adventiștii și acest lucru să-i conducă să dorească să cunoască mai mult.
  8. Rugați-vă ca vremea să fie suportabilă și să nu fie prea cald pentru participanții care vor veni și vor pleca pe jos de la dom la moteluri.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra lui Gilbert Wari (președintele Diviziunii Centrale și de Vest), a lui Blasious Ruguri (președintele Diviziunii Africii Centrale și de Est) și a lui Paul Ratsara (președintele Diviziunii Africii de Sud și a Oceanului Indian) și asupra tuturor  președinților de Uniuni, Conferințe și Misiuni în Diviziunile lor.
  10. Rugați-vă ca membrii din toată lumea să recunoască solemnitatea timpurilor în care trăim și să-și pună viețile în rânduială cu Hristos.

“«Dacă  doi dintre voi  se învoiesc  pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri.» Prețioasă făgăduință! O credem? Ce rezultate minunate ar apărea  dacă  rugăciuni unite ale acestei asociații s-ar înălța la Dumnezeu cu credință vie! Isus stă gata să preia aceste cereri și să le prezinte Tatălui, zicând: Cunosc aceste persoane pe nume. Trimite răspuns la cererile lor, pentru că am săpat numele lor pe palmele Mele. ” Schițe istorice ale Misiunilor străine ale adventiștilor de ziua a șaptea, p. 152

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *