Ziua 9 – Slăbiciune și putere – partea a doua

Tu singur, fără Cuvântul în tine, ești ca o casă care este construită pe nisip. Nu există nimic care să te țină în picioare atunci când vin șuvoaiele și când bate vântul. Este cu totul imposibil pentru tine să reziști furtunii, pentru că nu ai putere în tine însuți.

Dar chiar dacă ești cea mai neajutorată persoană care a trăit vreodată, Dumnezeu este dispus să te ia – dacă te vei supune Lui – și să lucreze prin tine în cel mai minunat mod, prin cuvântul Său puternic. Îi place să facă acest lucru. El „a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,  pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.” 1 Cor. 1:27-29.

El spune: „Oricine aude aceste cuvinte ale Mele și le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care și-a zidit casă pe stâncă”. Căci, primind Cuvântul lui Dumnezeu în inimă și permițând Cuvântului să lucreze, construiești pe stânca de neclintit. Dar Isus Însuși este în cuvânt și este Cuvântul (vezi Ioan 1 și 6), așa că primirea cu umilință a Cuvântului aduce pe Isus în inima ta pentru a lucra. Și astfel, lucrarea ta este să te supui și să primești, iar Isus, Cuvântul viu, îți dă toată puterea și face toată lucrarea prin tine, dacă Îl lași să o facă.

Nu este de ajuns să te unești cu altcineva care este unit cu Hristos. Trebuie ca tu însuți să vii la Hristos, Cuvântul, ca la o piatră vie și să construiești pe El. Atunci devii o piatră vie, pentru că te împărtășești din viața Temeliei vii. Crești pe Temelie până când devii parte a Temeliei, iar Temelia este o parte din tine. Este vreo mirare, atunci, că ai putere și că poți sta neclintit prin toate furtunile și zbuciumul vieții?

Atunci când te uiți la iarbă și îți dai seama de fragilitatea și neputința ta, nu te descuraja, ci mai degrabă ridică-ți ochii în recunoștință spre cer și laudă-L pe Acela care este puternic și care poate să te ia pe tine – cea mai slabă și mai neajutorată dintre creaturile Sale – și, prin cuvântul Său, să te întărească „cu toată puterea, potrivit cu puterea Lui slavei Sale.”

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *