Ziua 2 – Lumina și viața

Una dintre caracteristicile luminii este că se poate multiplica la nesfârșit fără a se diminua câtuși de puțin. O lumânare aprinsă poate da lumină unui milion de lumânări, și totuși propria sa lumină este la fel de strălucitoare. Soarele furnizează lumină și căldură acestui pământ și este suficient pentru toți. Fiecare individ primește la fel de multe beneficii de la soare acum, așa cum era posibil ca cineva să obțină atunci când populația Pământului era doar pe jumătate din cât este acum. Soarele își dă toată puterea fiecărei persoane, și totuși are la fel de multă căldură și lumină ca și cum nu ar fi dat nimănui.

Isus Hristos este Soarele neprihănirii și Lumina lumii. Lumina pe care El o dă este viața Sa. „În El era viața, și viața era lumina oamenilor”. Ioan 1:4. El spune: „Cine Mă urmează pe Mine, nu va  umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” Ioan 8:12. El Își dă viața pentru lume. Toți cei care cred în El primesc viața Lui și sunt mântuiți prin ea. Așa cum lumina lumânării nu este diminuată deși multe altele sunt luminate de ea, tot astfel viața lui Hristos nu este diminuată, deși El o dăruiește multora. Fiecare dintre noi o poate avea în toată plinătatea ei.

Lumina a strălucit în întuneric, iar întunericul nu a putut să o biruiască. Lumina Lui nu a putut fi stinsă. Satana nu a putut să-i ia lumina, pentru că nu L-a putut ispiti să păcătuiască. Chiar și când Și-a dat viața, încă mai avea la fel de multă viață. Viața Lui a triumfat asupra morții. Este o viață infinită, așa că El este capabil să mântuiască până la capăt pe cei care vin la Dumnezeu prin El. Hristos va locui în deplinătatea Sa în fiecare dintre cei care Îi vor permite. Aceasta este taina Evangheliei.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *