Motive de rugăciune 22 august

Urechile tale vor auzi glasul care va zice: „Iată drumul, mergeți pe el!” când veți voi să vă mai abateți la dreapta sau la stânga. Isaia 30:21

Când ne aflăm în intersecții in diferite situații ale vieții noastre ne întrebăm: Cum pot să știu ce vrea Dumnezeu să fac? Dumnezeu se revela preoților prin Urim și Tumim. David își punea efodul  și primea răspuns de la Dumnezeu. El nu s-a schimbat. El încă promite să ne călăuzească: „Recunoaște-L in toate căile tale, și El îți va netezi cărările”(Prov.3:6), „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine”(Ioan  10:27) , ” Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13). Fiecare copil al lui Dumnezeu își are Urimul și Tumimul său:

  1. Ai o Biblie? Citește-o. Duhul Sfânt folosește Cuvântul viu și lucrător (Evrei 4:12) pentru a pătrunde adânc înlăuntrul nostru, ne asigură prin promisiunile Lui că El stă în spatele fiecărei promisiuni să o împlinească.
  2. Ai o familie creștină? Consult-o. Biblia ne încurajează să căutăm sfaturi înțelepte din partea celor care sunt in măsură să ni le dea, de la cei in care locuiește înțelepciunea și Duhul Sfânt.
  3. Ai o inimă însetată după Dumnezeu? Ascult-o. Hristos trimite îndemnuri inimii posedate de El. Dumnezeu creează în noi acel „să vrem”. Atenție la sentimente. Dumnezeu nu te va călăuzi niciodată să încalci Cuvântul Lui. Duhul Sfânt va lucra în armonie cu Scriptura.

Așteaptă în tăcere cu privirea ațintită spre El. Nu lua o decizie pripită. Voia Lui îți va fi arătată clar sau vei dobândi un nou mod de a-L percepe pe Dumnezeu.

Să ne rugăm astăzi pentru:

  1. un nou botez al Duhului Sfânt, pentru a înțelege Calea pe care să mergem în această săptămână, pentru a birui păcatul și tendințele păcătoase, pentru a fi martori ai harului Său, pentru un discernământ al timpului pe care îl trăim și a face cele mai bune alegeri cu viața noastră.
  2. cei bolnavi, amintesc pe Alma, Dana din Italia, Dana S, Livia D, Grigore Tudoran, Carmen, Stelian, Lidia Dragomir, Vasile, Mitrut, Alina, cei intubați la ATI, Marie Anne este spitalizată in Franța, pentru familia sorei Marie Neli care a decedat de Covid în această dimineață.
  3. creștinii din Afganistan, după unele surse credibile, cei mai mulți fug spre munți pentru a se pune la adăpost de talibani, care îi caută din casă în casă. Să cerem protecția Sa in acest loc de haos total, pentru credința fraților noștri să nu tremure in fața persecuției și greutăților care vin asupra lor.
  4. Continuăm să ne rugăm pentru situații de urgență, de mari încercări din Haiti, India, Myanmar, acolo unde incendiile au distrus și în unele locuri încă arde. Să cerem intervenția Sa, să fie cu echipele de salvare, pentru protecția populației, a copiilor Săi, pentru a se găsi resurse financiare, umane pentru a le veni în ajutor. Să ajutăm dacă avem posibilitatea să o facem cu puținul nostru. Domnul să se îndure de fiecare, ca Mângâietorul să le insufle speranță și biruințe.

Știm că ne auzi când strigăm in necaz. Suntem convinși că poți interveni întotdeauna. Credința noastră se sprijină pe Tine, de aceea rămânem lângă Tine și în Tine in cursul acestei săptămâni de har pe care am început-o, așteptând și grăbind venirea Ta! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *