Rugați-vă cu o inimă smerită

ʺŞi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăiteʺ Romani 8:26.

Rugăciunea este plăcută lui Dumnezeu numai atunci când este prezentată în umilință și căință , în numele lui Hristos. Cel care aude și răspunde rugăciunilor cunoaște pe cei care se roagă în smerenia inimii. Adevărații creștini nu cer nimic decât în numele lui Hristos și nu se așteaptă la nimic decât prin mijlocirea Sa.  Ei vor ca Hristos  să aibă slava de a prezenta rugăciunile lor Tatălui  și sunt  gata să primească binecuvântarea de la Dumnezeu prin Hristos.

Duhul lui Dumnezeu are mult de a face cu rugăciunea plăcută. El înmoaie inima, iluminează mintea, făcând-o în stare să discearnă propriile dorințe; El ne insuflețește  dorințele, determinându-ne să flămânzim și să însetăm după neprihănire; El mijlocește în numele celui ce se roagă sincer…

Ființele omenești trebuie să se apropie de Dumnezeu, dându-și seama că trebuie să aibă ajutorul pe care numai Dumnezeu îl poate da. Aceasta este slava lui Dumnezeu, aceea de a fi cunoscut ca Cel ce ascultă rugăciunea pentru că omul care se roagă crede că El va auzi și va răspunde…

Rugăciunea făcută cu credință este cheia care deschide visteria cerului. Atunci când ne consacrăm sufletele  lui Dumnezeu, să ne amintim că El se consideră răspunzător de a auzi și a răspunde  la cererile noastre.  El ne invită să venim la El și El revarsă asupra noastră cele mai bune și cele mai alese daruri – daruri care să suplinească nevoia noastră cea mare. Îi face plăcere să ne ajute.să avem încredere în înțelepciunea și puterea Sa. O, ce credință ar trebui să avem! O, de ce pace și ce mângâiere ar trebui să ne bucurăm! Deschideți-vă inima față de Duhul lui Dumnezeu! Atunci Domnul va lucra prin voi și va binecuvânta lucrărle voastre! -Manuscrise vol.8, 195, 196.

Să nu ne smerim noi înaintea lui Dumnezeu pentru cei care după cât se pare, au puțină viață spirituală? Să nu hotărâm timpuri speciale de rugăciune pentru ei? Să nu ne rugăm noi în fiecare zi pentru cei care par să fie morți în greșelile și păcatele lor? În timp ce ne rugăm la Dumnezeu să zdrobească inimile de piatră, propriile noastre inimi vor deveni mai sensibile. Vom vedea mult mai repede păcatele proprii. – Manuscrise vol. 8,  197.

Devoționalul face parte din cartea  Asemenea lui Isus de Ellen G. White.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *